aA
Nutraukta žuvusiųjų paieška Rusijos atominio povandeninio laivo "Kurskas" užpakalinėje dalyje, kurioje buvo rasti iš viso 12 jūreivių palaikai.
Regalia
Toliau brautis į ankštas laivagalio sekcijų patalpas, kuriose turėtų būti dar mažiausiai 11 žuvusiųjų, esą per daug pavojinga - narai padarė viską, kas įmanoma, antradienį pareiškė Šiaurės karinio jūrų laivyno atstovas Vladimiras Navrockis.

Dabar rusų ir norvegų narai imsis pjauti skylę į trečiąją sekciją, esančią arčiau pirmagalio. Joje tuo metu, kai "Kurską" ištiko tragedija, turėjo būti 24 iš 118 įgulos narių. Neatmetama galimybė, kad į trečiąją sekciją galėjo pereiti likę gyvi jūreiviai iš kitų sekcijų. Be to, prie trečiosios sekcijos yra povandeninio laivo gelbėjimosi kapsulė, kuria taip ir nebuvo pasinaudota.

Anot oficialių pareiškimų, keturiose pirmagalio sekcijose buvę jūreiviai žuvo per nelaimę ir iškart po jos.

Pasak V.Navrockio, baigus darbus, užpakalinės devintosios sekcijos liukai bei išpjauta skylė į aštuntąją laiko dalį buvo sandariai užtaisyti.

Sprendžiant pagal karininko Dmitrijaus Kolesnikovo atsisveikinimo raštelį, "Kursko" užpakalinėje dalyje rugpjūčio 12 dieną po katastrofos susirinko 23 jūreiviai. D.Kolesnikovas yra kol kas vienintelis iš iškeltų žuvusiųjų, kurio tapatybė jau nustatyta. Jo palaikai antradienį buvo atgabenti į gimtąjį Sankt Peterburgo miestą. Ketvirtadienį čia numatytos laidotuvės. Dėl tiršto rūko virš Barenco jūros dar aštuonių žuvusių jūreivių palaikai tebėra Norvegijos laive-platformoje "Regalia".

Trečioji "Kursko" sekcija, kaip teigta anksčiau, yra apgadinta, nors ne taip smarkiai, kaip dvi pirmosios. Galingas sprogimas beveik visiškai sudraskė "Kursko" priešakį. Povandeninio laivo katastrofos priežastis ligi šiol nėra žinoma. Dabar "Kurske" liekantys palaikai bus iškelti kitais metais kartu su visu laivu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.