aA
Skanus ir sotus patiekalas, kuriam pagaminti tereikia 70 minučių. Tešlą jam galite pasiruošti iš anksto ir pasidėti į šaldytuvą.
Apkepas
Apkepas

4 porcijos

Kaloringumas: 1 porcija - 950 kkal

Tešlai:

250 g miltų,
125 g sviesto,
4 šaukšteliai šalto vandens,
druskos pagal skonį.

Įdarui:


500 g brokolių,
150 g mažų pomidorų,
2 svogūnų galvos,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai aliejaus,
1 saldžiosios paprikos ankštis,
200 g rūkytos kiaulienos,
4 kiaušiniai,
250 ml grietinėlės,
1 arbat. šaukštelis garstyčių,
75 g tarkuoto fermentinio sūrio,
žiupsnelis petražolių.

Gaminimas:

1. Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą ir padėti šaltai 2 val.

2. Brokolius suskirstyti žiedynėliais ir 3 min. blanširuoti.

3. Supjaustytus svogūnus ir česnaką pakepinti aliejuje. Baigiant kepinti, sudėti brokolius ir prieskonius. Paskui sudėti susmulkintą kiaulieną. Kiaušinius sumaišyti su grietinėle, garstyčiomis, petražolėmis, sūriu, druska ir saldžiąja paprika.

4. Kepimui skirtą formą ištepti riebalais ir įdėti iškočiotą tešlą, gražiai užlenkiant kraštelius. Ant tešlos sudėti visas pakepintas daržoves bei pomidorus ir užpilti paruoštu mišiniu. Kepti 30 min. 200 Cº temperatūroje.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.