aA
Vytenis Andriukaitis Seimo Socialdemokratinės frakcijos seniūnas, Seimo Valdybos narys
Vytautui Landsbergiui, kaip Aukščiausiosios Tarybos pirmininkui ir politikui, įnešusiam milžinišką indėlį į Lietuvos Atgimimą, turi būti rodoma atitinkama pagarba.

Manau, kad greta V.Landsbergio, reiktų nepamiršti ir jau mirusio Kazimiero Antanavičiaus, Kazimieros Prunskienės, Romualdo Ozolo, Algirdo Brazausko, Česlovo Juršėno, kitų iškilių asmenybių nuopelnų Lietuvos Atgimimui.

Šių politikos korifėjų, ėjusių pirmojoje Vyriausybėje, Aukščiausioje Taryboje aukštas pareigas teisės turi būti reglamentuotos įstatymiškai.

Tiesa, privilegijos šiems politikams negali pranokti prezidentinių privilegijų.

V.Landsbergio aprūpinimas tarnybiniu automobiliu su vairuotoju yra ganėtinai normalus dalykas.

Tokio rango politikams, kurie važinėja į priėmimus pas svečių šalių ambasadorius, susitinka su kitų valstybių vadovais, tai yra reprezentuoja šalį, išties privalu užtikrinti tam tikras teises, kad ir teisę į tarnybinį automobilį su vairuotoju.

Antra vertus, turi būti apibrėžtos tam tikros ribos, kiek V.Landsbergis gali naudotis tarnybiniu automobiliu su vairuotoju.

Negalima leisti piktnaudžiauti tarnybiniu automobiliu su vairuotoju - važinėtis asmeniniais reikalais arba, kad tarkime, naudotųsi žmona, kiti šeimos nariai.

Neseniai mes svarstėme, ar vykstant dabar jau Seimo nariui V.Landsbergiui koncertuoti į Prancūziją, jam turi būti apmokėta už vertėjo paslaugas.

Aš pasisakiau, kad vertėjas, valstybės sąskaita, turi kartu važiuoti su buvusiu Aukščiausiosios Tarybos pirmininku, nes buvo numatyti jo susitikimai su kitų šalių politikais.

V.Landsbergis yra mūsų politinio elito atstovas ir net jo privačių kelionių metu, kai jis susitinka su kitų valstybių pareigūnais ir taip reprezentuoja mūsų šalį, turi būti numatyta tam tikros privilegijos.

Taigi, lygiai taip turi būti numatytos ir teisės V.Landsbergiui reprezentuojant valstybę pačioje Lietuvoje.

V.Landsbergis naudojasi “neįteisintom” privilegijom

Tai komentuoja:

Jurgis Šiaudkulis Seimo Transporto skyriaus vedėjas

Artūras Skardžius Seimo pirmininko pavaduotojas, socialliberalas