aA
17-metis JAV moksleivis neteko mokyklos talismano “pareigų”, nes atsisakė vilkėto kostiumą su sijonu. Bobas Danstromas, beveik 190 centimetrų ūgio vaikinas, buvo Niū Triero mokyklos talismas, kuris vilkėdavo romėnišką togą ir palaikydavo mokyklos atletų komandą.
Tačiau vaikinas atsisakė apsivilkti naują kostiumą, pasiūtą iš šviesaus satino, ir todėl buvo pašalintas iš talismano “pareigų".“Tai tikrai nėra ta uniforma, su kuria būtų galima eiti į mūšį. Pagrindinė problema yra satino sijonas, o aš juk dar paauglys,” sakė Bobas.

Moksleivis paprašė motinos sukurti kostiumą panašų į senąjį – romėnų kareivio uniformą su toga, krūtinės šarvais bei odiniais apsiuvais. Tačiau mokyklos administratoriaus teigimu, Bobas privalo vilkėti 500 dolerių kainavusią naują uniformą arba visam laikui praras talismano "pareigas”, pranešė "Chicago Tribune".

Mokyklos direktorius Wesas Baumannas sakė: "Paprastai moksleiviai, žaisdami komandose ar vaidindami spektakliuose, nesirenka uniformų bei kostiumų. Aš nemanu, kad mūsų reikalavimas yra nepagrįstas."

Vaikino kolegos moksleiviai suorganizavo palaikymo kampaniją, kurios metu peticiją dėl Bobo “sugražinimo į talismano pareigas” pasirašė 1 650 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.