aA
Korporacijos “Microsoft” vadovas Billas Gatesas bando įtikinti kompiuterių gamintojus, jog net ir interneto bei rankinių įrenginių amžiuje vis dar karaliauja asmeniniai kompiuteriai. Taip jį greičiausiai skatina kalbėti korporacijos planai išleisti naujas operacines sistemas, skirtas namų asmeniniams kompiuteriams.
Bill Gates
Bill Gates
B.Gatesas techninės įrangos “Windows” sistemoms kūrimo konferencijoje pirmą kartą viešai pademonstravo operacinę sistemą “Whistler”, pakeisiančią “Windows 2000” ir skirtą namų vartotojams.

Per artimiausius dvejus metus turinti pasirodyti operacinė sistema turės suasmenintą pasveikinimo langą, atidarysiantį programą ar interneto svetainę, kuria buvo naudotasi prieš išjungiant kompiuterį. Korporacijos vadovas taip pat paskelbė, jog birželį “Microsoft” išleis trečiąją “Windows CE” operacinės sistemos versiją. Ši operacinė sistema skirta įvairiausiems įrenginiams, tarp jų – ir “Pocket PC”, neseniai išleistam rankiniam įrenginiui, konkuruojančiam su “Palm”.

Girdamas asmeninius kompiuterius, kaip visų laikų galingiausius įrankius, B.Gatesas kritikavo kuriančius įrenginius, technologijas bei programinę įrangą, kurie yra pernelyg sudėtingi naudoti, be to, ir riboti.

Anot jo, įrenginiai ir kompiuteriai turėtų atkartoti interneto paprastumą ir naudoti Voratinklio technologijas, pavyzdžiui, XML, kuriant suasmenintas ir paprastas naudoti vartotojo sąsajas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.