aA
Aukštojo pilotažo meistras Jurgis Kairys taikosi į Lietuvos prezidento postą. Kaip pranešė "Lietuvos rytas", praėjusią savaitę laimėjęs pasaulio akrobatinio skraidymo taurės varžybas garsus 48 metų pilotas teigė jau seniai įvairių žmonių yra kalbinamas pamąstyti dėl prezidento posto.
Jurgis Kairys
Jurgis Kairys
"Kodėl žmonės ragina mane siekti prezidento posto? Gal jie jau mato, kad reikia iš mūsų visuomenės išleisti politinių rietenų džiną? Gal norėtų rasti auksinį raktelį, kuriuo būtų galima atrakinti duris į tobulesnę visuomenę?", samprotavo lakūnas.

Anot J. Kairio, politinės grupuotės turi tikslą patekti į valdžią, tačiau politikų rietenos sudraskė visuomenę.

"Reikia suvienyti visuomenę darbui. Mums reikia išmokti valstybinio mąstymo. Reikia, kad visuomenė augtų, sveiktų", sakė J. Kairys.

Anot jo, pasiruošti kovai dėl prezidento posto jam prireiks maždaug šešerių metų.

Jis jis balotiruotųsi po dvejų metų pasibaigus prezidento Valdo Adamkaus kadencijai, J. Kairiui tikriausiai tektų susiremti su kitu aukštojo pilotažo meistru - Rolandu Paksu, kuris paskirtas sudaryti naują Vyriausybę ir neslepia planų siekti prezidento posto.

J. Kairys, paklaustas, ar dėl prezidento posto pasiryžęs paaukoti sportininko karjerą, sakė pasiekęs tokį sportininko etapą, kai galima "nuleisti garą".

"Aš nebesirengiu dalyvauti aukščiausio lygio varžybose, tačiau galiu padirbėti stumtelėdamas pilotažo sportą į automobilių lenktynių "Formulė-1" lygį", sakė J. Kairys.

Jis teigė esąs pirmas akrobatinio skraidymo pilotas, stovėjęs ant vieno meistriškumo laiptelio su pernykščiu "Formulės-1" pasaulio čempionu Mika Hakkinenu.

Paklaustas, ar būdamas prezidentu, elgtųsi taip pat nutrūkgalviškai, kaip ir ore, J. Kairys pasakė, kad būtų "toks pat" - mokėtų "įvertinti rizikos laipsnį".

"Nedaryčiau to, ko nesugebu, kas yra beprotybė. Aš tai įrodžiau savo skrydžiais", sakė J. Kairys.

Pilotas išgarsėjo unikaliomis aukštojo pilotažo figūromis ir kvapą gniaužiančiais skrydžiais po tiltais. Pastarąjį kartą rugsėjį, J. Kairys praskrido aukštyn ratais po pėsčiųjų tiltu Kaune.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.