aA
Didžiosios Britanijos Vyriausybė apmokė tūkstantį kariškių vairuoti benzinvežius ir ketina pasinaudoti jais kaip streiklaužiais, jei vėl kiltų protestai dėl didelių benzino kainų ir būtų blokuojamos naftos perdirbimo įmonės. Tai pirmadienį parlamente patvirtino Gynybos ministerijos sekretorius Džonas Spelaras (John Spellar).
Vyriausybė būgštauja, kad lapkričio 13 dieną pasibaigus ultimatumui, kurį iškėlė didelių benzino kainų priešininkai, privačių firmų vairuotojai atsisakys sėsti prie benzinvežių vairo. Streikuojančius vairuotojus tokiu atveju pakeistų kariškiai.

Didžiosios Britanijos transporto įmonių darbuotojai ir ūkininkai rugsėjo mėnesį kelias dienas blokavo naftos perdirbimo įmones ir sandėlius bei visiškai sutrikdė rinkos aprūpinimą kuru. Tada tik vargais negalais pavyko aprūpinti benzinu būtiniausias tarnybas.

Vidaus reikalų ministras Džekas Stro (Jack Straw) anksčiau įspėjo, kad Vyriausybė gali nepajėgti užtikrinti aprūpinimo degalais, jei kiltų nauja protestų banga.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.