aA
Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija pirmadienį oficialiai patvirtino neleisianti religiniam tibetiečių lyderiui Dalailamai atvykti į šalį. Dalailama turėjo atvykti į Seulą su vizitu lapkričio mėnesį. "Vyriausybė nemano, kad dabar būtų tikslinga rengti Dalailamos vizitą", - pasakė Pietų Korėjos URM atstovas.
Dalai Lama
Dalai Lama
Ministrų kabineto sprendimas sukėlė griežtus opozicijos protestus. Jos nuomone, atsisakymas išduoti vizą Dalailamai rodo, kad Pietų Korėjos valdžia nusileido Kinijos daromam spaudimui. Nuo 1958 metų tremtyje gyvenantį tibetiečių lyderį Pekinas laiko separatistu, siekiančiu atplėšti Tibetą nuo Kinijos.

Reaguodama į vyriausybės sprendimą, Pietų Korėjos opozicija pareiškė reikalausianti, kad atsistatydintų šalies užsienio reikalų ministras Li Čon Binas, kuris, jos manymu, yra atsakingas už tai, kad Pietų Korėja uždarė savo sienas Dalailamai, turėjusiam lapkričio 16-ąją atvykti čia su privačiu vizitu.

Daugelis Pietų Korėjos gyventojų yra budistai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.