aA
Pirmadienį ryte Ispanijos sostinės priemiestyje sprogus automobilyje padėtai bombai, žuvo trys žmonės, o vienas jų, neįvardyto pareigūno teigimu, yra Aukščiausiojo teismo teisėjas.
Sprogdinimu iškart apkaltinta baskų separatistų grupuotė ETA, kuri jau 32 metus kovoja už nepriklausomą baskų valstybę.

Žuvusysis teisėjas Jose Francisco Querolas (Chosė Fransiskas Kerolas) Aukščiausiajame teisme nagrinėjo kariškių bylas, sakė šaltinis. Valstybinis radijas pranešė, kad kitos dvi sprogimo aukos yra teisėjo vairuotojas ir asmens sargybinis.

Pagalbos tarnybų atstovo spaudai pranešimu, dar mažiausiai 10 žmonių per galingą sprogimą buvo sužeisti, o vieno jų būklė sunki.

Valstybinio radijo reporteriai iš įvykio vietos gyvenamajame rajone pranešė, jog žuvusieji sudegė automobilyje. Per sprogimą, įvykusį 9 val. 15 min. vietos (10 val. 15 min. Lietuvos) laiku netoli vienos judriausių mieste Arturo Sorios (Arturo Sorijos) gatvių, iš viso nukentėjo apie 30 automobilių ir autobusas.

Policijos ir vidaus reikalų ministerijos atstovai spaudai šių pranešimų kol kas nekomentavo.

ETA kovotojai jau yra nužudę 800 žmonių, 16 jų - šiais metais. Separatistų kovotojai dažnai padeda bombas automobiliuose, bet pirmadienio incidentas yra daugiausiai aukų pareikalavęs sprogdinimas nuo ugnies nutraukimo panaikinimo praėjusį gruodį. ETA ugnį vienašališkai buvo nutraukusi 14 mėnesių, bet šią vasarą išpuolius dar labiau suintensyvino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.