aA
Irako sostinėje Bagdade, liudininkų teigimu, mažiausiai 50 moterų, merginų ir vyrų dėl prostitucijos viešai nukirsdintos galvos. Kaip sekmadienį rašo gerai informuotas arabų dienraštis "Al-Hayat", prostitučių "medžioklę" paskelbė prezidento Sadamo Huseino (Sadam Hussein) sūnus Udajus (Udai). Jo iniciatyvos moto: "Tegyvuoja šlovingosios Irako moterys, šalin prostituciją".
Pradžioje Udajaus (Udai) "mirties eskadronas", vadinamieji partizanai, aukoms nukirto galvas 32 kilogramus sveriančiais specialiais kalavijais, o vėliau jas iškabino ant tvorų, kad tai būtų "pamoka kitiems". Tarp nužudytųjų yra ir keli vyrai, apkaltinti suteneryste, bei įtariamųjų giminės.

Pasak laikraščio, tokiomis akcijomis Irako vyriausybė nori įveikti prostituciją, kuri pastaraisiais metais dėl blogos ekonominės situacijos šalyje vis labiau plinta. Vidutinis mėnesio atlyginimas Irake yra apie 10 litų.

Udajus (Udai), kuris 1996-aisiais per pasikėsinimą buvo sunkiai sužeistas, kaip ir jo brolis Kusajus (Kussai), turi daugiau kaip 20 tūkst. vyrų privačią armiją.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.