aA
Naujajam premjerui Rolandui Paksui dešinioji ir kairioji opozicija akivaizdžiai rodo neatleidžianti "pabėgimo" nuo "Mažeikių naftos" pardavimo sandorio.
Nors praėjusios savaitės pradžioje niekas neabejojo, kad liberalų lyderis R.Paksas taps ministru pirmininku, pastarosios septynios dienos Prezidento globojamos naujosios politikos Vyriausybės galvai nebuvo lengvos.

Seime pristatant Prezidento teikiamą premjero kandidatūrą ir vėliau kandidatui į šį postą susitinkant su parlamentinių partijų frakcijomis bei Seimui balsuojant už naujojo ministro pirmininko patvirtinimą, R.Paksas pateko į kryžminę Konservatorių frakcijos ir socialdemokratinės koalicijos kritikos ugnį.

Nuodėmės

Įtakinga Seimo socialdemokratinė koalicija išskyrė kelias didžiausias R.Pakso "nuodėmes", anot kairiųjų, darančias liberalų pirmininką netinkamą vadovauti Vyriausybei. Vienas kairiųjų lyderių, socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, Seime ne kartą išdėstė pastabas dėl "visiškai neaiškios" R.Pakso pozicijos "Williams" klausimu.

Sandorio su amerikiečiais priešininku save skelbęs R.Paksas, kaip konstatuoja kairioji opozicija, iki šiol negeba įvardyti terminų, per kuriuos bus peržiūrėtos Konstitucinio Teismo ydingomis pripažintos "Mažeikių naftos" pardavimo sąlygos. LDDP vicepirmininkas Juozas Bernatonis Seime paskirtam premjerui priminė ir prieš metus nuskambėjusį atsistatydinimą iš konservatorių Vyriausybės vadovo posto. iį žingsnį tuometinis "Prezidento pasitikėjimo" premjeras, konservatorius R.Paksas motyvavo tuo, kad negali pasirašyti jam nepriimtino sprendimo.

Kairieji konstatavo, jog prieš metus palikdamas ministro pirmininko postą jis pasirinko lengviausią kelią ir tiesiog "pabėgo".