aA
Vėlinių dieną į Vilniaus Rokantiškių ir Karveliškių kapines važiuos daugiau maršrutinių autobusų, miesto gatvėmis važinės daugiau troleibusų. Taip sostinės savivaldybė siekia išvengti transporto kamščių.
Troleibusas
© DELFI
Spalio 28, 29, lapkričio 1, 2 dienomis automobilių eismą į Rokantiškių kapines iš S. Batoro gatvės Vilniaus savivaldybė nukreipė per Naująją Vilnią, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis.

Privažiuoti prie Rasų kapinių bus galima ne tik nuo Rasų gatvės pusės, bet ir nuo Subačiaus gatvės pusės P. Višinskio gatve. Vykstantiems savo transportu į Karveliškių kapines per Pilaitės mikrorajoną rekomenduojama važiuoti ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 kilometro nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės.

Vilniaus rajono kelių policija rekomenduoja lapkričio 1 ir 2 dienomis, kad būtų išvengta automobilių grūsties, į Karveliškių kapines važiuoti per Fabijoniškių mikrorajoną, Ukmergės magistrale iki Avižienių gyvenvietės, po to per Sudervę ir Čekoniškes link Karveliškių.

Spalio 28 - 29 dienomis ir lapkričio 1 dieną padidinamas 2-uoju, 7-uoju, 16- uoju ir 19 - uoju maršrutais važiuojančių troleibusų skaičius. 37 maršruto autobusai į Rokantiškių kapines lapkričio 3 - 5 dienomis važiuos kas pusę valandos, spalio 28 - 29 ir lapkričio 1 dieną važiuos kas 4 - 10 minučių, spalio 30 - 31 dienomis kas 15-20 minučių, lapkričio 2 dieną - kas 10 - 15 minučių.

Į Karveliškių kapines maršrutiniai autobusai spalio 28 - 31 dienomis ir lapkričio 1 - 2 dienomis važiuos kas 3 - 10 minučių, lapkričio 3 dieną - kas pusę valandos. Per Vėlines, trečiadienį traukiniai važiuos pagal sekmadienio grafiką, pranešė "Lietuvos geležinkeliai". Tą dieną nevažiuos traukinys Vilnius-Utena-Vilnius, kuris iš Vilniaus išvyksta 16 val. 22 min., o iš Utenos - 19 val. 3 min.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.