aA
Trisdešimt dviem imigrantams, įveikusiems Andrijos jūrą ir bandžiusiems patekti į Italiją, šeštadienį teko šauktis pagalbos mobiliuoju telefonu, kai jų perpildytas plaustas netoli nuo kranto ėmė irti.
Du vyrai ir moteris buvo nugabenti į ligoninę, pranešė Italijos pakrančių apsaugos pareigūnas Enrico Macri (Enrikas Makris). Pranešimų spaudoje teigimu, imigrantai septynias valandas plaukė pasroviui.

Imigrantų grupę iš Albanijos per Adrijos jūrą bandė atplukdyti imigrantų vedliai. Imigrantų teigimu, jie jau buvo kelios mylios nuo pietinių Italijos krantų, kai greičiausiai perpildytas plaustas įtrūko.

Vienas iš imigrantų turėjo mobilųjį telefoną ir juo pasinaudoję jie kreipėsi pagalbos į Albanijos jūrų laivyną. Pasak E. Macri, Albanija perdavė pavojaus žinią Italijos pakrančių pareigūnams, kurie atsiuntė gelbėtojus.

Italijos ekspertai kol kas nepaaiškino, ar imigrantus plukdę vedliai paspruko kitu plaustu, ar yra tarp 32 išgelbėtų žmonių. Pasak pranešimų, visi imigrantai yra albanai, nors nėra žinoma, ar jie iš Kosovo, ar iš Albanijos.

Dauguma nelegalių imigrantų pasiekia Europą dažniausiai per Adrijos jūros pakrantę Italijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.