aA
Londono aukcione "Christie's" ketvirtadienį bus parduoti "The Beatles" vadybininko Brajano Epsteino (Brian Epstein) asmeniniai dienoraščiai.
Iš dienoraščių, užrašų knygelių ir laiškų aiškėja, kaip formavosi nelaimingo paauglio, o vėliau - įrašų parduotuvės savininko ir populiariausios britų grupės vadybininko asmenybė.

Visus šiuos dokumentus, tarp jų - Polo Makartnio (Paul McCartney) rašytą laišką ir Džono Lenono (John Lennon) siųstą atviruką, parduoda buvęs B. Epsteino vairuotojas ir asmens sargybinis Brajenas Baretas (Bryan Barrett).

13-oje dienoraščių atsispindi 1949-1963 metai - B. Epsteino nesugebėjimas pritapti mokykloje, kova su savimi dėl homoseksualumo, depresijos periodai.

B. Epsteinas rašo ir apie pirmąjį dalykinį susitikimą su "bitlais", kuriuos jis atrado Liverpūlio klube "The Cavern".

"4 val. 30 min., "The Beatles" čia", skelbia 1961-ųjų gruodžio 3 dienos įrašas, kuriame minima įrašų parduotuvė NEMS Liverpūlyje.

Trijose 1950-1960 metų užrašų knygelėse detaliai pasakojama apie B. Epsteino paauglystę, privatų koledžą centrinėje Anglijoje ir tarnavimą armijoje 1952-aisiais.

"Aš pagiežingai nekenčiau beveik visko, su kuo man teko susidurti armijoje, ir kentėjau patekęs į pulko vyresniojo seržanto rankas", rašė B. Epsteinas.

1966-aisiais Kalėdų proga išsiųstame atviruke J. Lenonas nupiešė paveikslėlį ir parašė: "Laimingam krikščioniui (sic) Brajenui nuo Džono". Aukcionas "Christie's" šį įrašą interpretuoja kaip ironišką užuominą apie B. Epsteino žydų tikėjimą.

B. Epsteinas visus šiuos dokumentus atidavė saugoti B. Baretui likus keliems mėnesiams iki savo mirties nuo narkotikų perdozavimo. B. Epsteinas mirė 1967 metais, būdamas 32-ejų metų.

Trečiadienį britų laikraščiai citavo B. Baretą, kuris sakė dabar jau galįs ramia sąžine parduoti dienoraščius, nes visi P. Epsteino šeimos nariai jau mirę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.