aA
Prezidentas Valdas Adamkus, susipažinęs su Naujosios sąjungos (NS, socialliberalai) darbo savivaldybėse principais, vertina ją kaip rimtą politinę jėgą ir tikisi konstruktyvių sprendimų.
Pasak prezidento atstovės spaudai Violetos Gaižauskaitės, NS sėkmė Seimo rinkimuose tikrai nepakenktų valstybės stabilumui.

Trečiadienio rytą V. Adamkus prie pusryčių stalo pakvietė NS pirmininką Artūrą Paulauską bei Telšių, Mažeikių, Šilutės ir Šiaulių merus.

Pasak socialliberalų lyderio, jo ir V. Adamkaus požiūris į būsimojo Seimo sudėtį sutapo - parlamente turėtų dirbti profesionalūs teisininkai, galintys kurti įstatymus.

A. Paulausko teigimu, Seime NS tikisi sudaryti koaliciją su Centro sąjunga, taip pat bendradarbiauti su liberalais.

Anot jo, NS turi savo kandidatus į ministrus, o jei socialliberalai Seime gautų bent trečdalį vietų, A. Paulauskas sakė pagalvosiąs apie galimybę tapti premjeru.

A. Paulauskas skeptiškai vertina galimybę, kad naujieji NS merai galėtų kandidatuoti į Seimą, nes, jo teigimu, geriems darbams atlikti pusmečio neužteks.

Kartu jis pripažino, kad tokioje nuostatoje gali būti ir keletas išimčių.

Susitikime su prezidentu buvo kalbėta ir apie Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pirmininko Vytauto Šustausko išrinkimą Kauno vadovu.

Pasak A. Paulausko, V. Adamkus teigė atidžiai stebįs įvykius Kaune ir išreiškė nedidelį nuogąstavimą, kad V. Šustausko išrinkimas gali pakenkti užsienio investicijoms į antrą pagal dydį Lietuvos miestą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.