aA
Politikai, šiame pasaulyje neretai kaltinami dėl ne paties dorybingiausio gyvenimo būdo, netrukus turės savo globėją danguje. Ketvirtadienį Vatikanas informavo, jog popiežius Jonas Paulius II kitą savaitę politikų patronu paskelbs šventąjį Tomą Morą (Thomas More).
Vienu didžiausiu Anglijos valstybės veikėju laikomam T.Morui (Thomas More) 1535 metais buvo nukirsta galvai už tai, jog atsisakė pripažinti karalių Henriką VIII Anglijos bažnyčios vadovu. 1935 metais T.Moras (Thomas More) buvo paskelbtas katalikų šventuoju, o 1980 metais - įtrauktas į anglikonų šventųjų kalendorių.

Per spaudos konferenciją katalikų politikai, tarp jų - Didžiosios Britanijos lordas Altonas (Alton) ir buvęs Italijos prezidentas Frančeskas Kosiga (Francesco Cossiga - bei Vatikano pareigūnai atskleidė, kad Jonas Paulius II spalio 31 dieną pasirašys proklamaciją, pagal kurią T.Moras (Thomas More) taps "valstybės veikėjų ir politikų patronu".

Anot spaudos konferencijos dalyvių, šis filosofas ir rašytojas buvo pasirengęs paaukoti savo gyvybę už įsitikinimus, laikė save geru karaliaus, bet pirmiausiai Dievo tarnu, stengėsi vienyti, o ne skaldyti ir apskritai buvo universalaus patrauklumo asmenybė, tad geriausiai tinka būti politikų, dažnai turinčių daryti kompromisus, kad išliktų, globėju.

Viso pasaulio krikščionys laiko klasika tapusios "Utopijos" autorių sąžinės didvyriu ir asmenybės vientisumo simboliu. Paskelbus jį politikų patronu, šie gal dažniau prisimins, kad reikia tarnauti visuomenės labui, o ne siekti asmeninės karjeros, kad reikia vengti asmenybės susidvejinimo ir dvigubų standartų, Vatikane sakė spaudos konferencijos dalyviai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.