aA
Viena įdomiausiu “Infobalt” parodos naujienų – ažiotažą pasaulyje sukėlęs žaidimų kompiuteris “Sony Playstation 2”.
"Sony Playstation 2"
"Sony Playstation 2" žaidimų kompiuteris - jau Lietuvoje
© DELFI
Nors Europoje oficialiai šis žaidimų kompiuteris turėtų pasirodyti tik lapkričio 27 d., bendrovė “GPX” savo stende demonstruoja bandomąją (test) “Sony Playstation 2” versiją.

“Playstation 2” kompiuterį bendrovei “GPX” paskolino žaidimų studija “Electronic Arts”. Jame – tik vienas žaidimas, “NHL 2001”. Pasibaigus parodai, “GPX” turės kompiuterį grąžinti.

Lietuvos parduotuvėse, anot “GPX” direktoriaus Dainiaus Urbonavičiaus, “Sony Playstation 2” pasirodys tik kitais metais. Prognozuojama žaidimų kompiuterio kaina – daugiau kaip 2000 litų.

Naujajame “Sony” kompiuteryje yra keturi procesoriai. Pats greičiausias, 300 MHz spartos 128 bitų “Emotion Engine”, grafikos spartinimui skirtas kitas, 150 MHz spartos “Graphic Synthesizer”. Dar po vieną procesorių skirta garsui ir įvesties/išvesties (input/output) įrenginiams.

“Playstation 2” kompiuteriu bus galima ne tik žaisti žaidimus. Įtaisu galima peržiūrėti DVD filmus, klausytis muzikinių CD plokštelių. Taip pat “Playstation 2” kompiuteryje įdiegta naršyklė ir elektroninio pašto programa, yra USB, “FireWire”, PCMCIA jungtys, vieta diskiniam kaupikliui ir modemui.

“GPX” stende žiūrovų žvilgsnius masina ir “tikras” modifikuotas “Porsche” sportinis automobilis. Jį eksponuotojai atsivežė žaidimo “Porsche 2000” pristatymui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.