aA
Anot vieno britų mokslininko, prietaringa skaičiaus 13 baimė gali paaiškinti, kodėl daugeliui tarptautinio "Eurovizijos" dainų konkurso dalyvių, ištraukiančių šį numerį, taip nepasiseka.
Richardas Wisemanas, psichologas iš Hertfordshiro universiteto, išanalizavo "Eurovizijos" konkurso rezultatus nuo pat 1956-ųjų metų, kai jis buvo pradėtas rengti.

Mokslininkas nustatė, kad 'tryliktojo numerio' dainos konkurse visada surinkdavo mažiau balų negu kitos dainos. Šis skaičius daugelyje Europos šalių yra traktuojamas kaip nelaimingas, todėl prietaringesni atlikėjai ima iš anksto bijoti ir dėl to nukenčia pats dainos atlikimas, aiškino Wisemanas.

"Yra laimėjusios tiktai dvi šalys, kurių atstovai buvo išsitraukę tryliktąjį numerį - 1986-aisiais Belgija ir 1985-aisiais Norvegija. Beje, Belgija - tai viena iš nedaugelio Europos šalių, kurioje skaičius trylika yra laimingas," teigė mokslininkas.

Šiai metais įvyksiančiame dainų konkurse tryliktasis numeris atiteko Ispanijos atstovei Serafinai Zubiri, aklai dainininkei, kuri 1992-aisiais jau dalyvavo konkurse.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.