aA
Paskirtasis Premjeras Rolandas Paksas tikisi, kad pirmadienį galės pateikti Lietuvos Prezidentui Valdui Adamkui visą būsimojo Ministrų kabineto sudėtį, visus pretendentus į ministrus.
R.Paksas pirmojoje savo spaudos konferencijoje, surengtoje Seime po pritarimo jo kandidatūrai į Vyriausybės vadovo postą, išreiškė viltį, kad pirmadienį taip pat turėsiąs koalicinės Vyriausybės programos projektą. Jis prognozavo, kad kitą penktadienį galės pristatyti Seimui ir Ministrų kabineto narius, ir koalicinės Vyriausybės programos projektą.

Žurnalistų paklaustas apie konkrečias būsimų ministrų pavardes, paskirtasis Premjeras dar kartą sakė kol kas nenorįs atskleisti jų pavardžių. "Kai paskelbsiu Ministrų kabinetą, tada galėsime diskutuoti apie konkrečias pavardes. To aš dar nesu padaręs", - sakė R.Paksas, priminęs, kad turi 15 dienų pristatyti ministrus.

Žiniasklaidos atstovai teiravosi paskirtojo Premjero, ar išlieka jo nuostata skirti į ministrus žmones, kurie kaip galima mažiau susiję su kokiomis nors interesų grupėmis. "Turėčiau pakartoti, kad išlieka", - sakė R.Paksas.

Paskirtasis Ministras Pirmininkas neslėpė, kad vietoje Stasio Vaitkevičiaus, vadovaujančio Valstybės turto fondui, jis norėtų matyti kitą žmogų.

"Įsivaizduoju, kad tas postas yra pakankamai įtakingas ir jame norėčiau matyti komandos narį, kuris vykdytų bendros koalicinės Vyriausybės programą", - sakė paskirtasis Premjeras. Jis taip pat labai norėtų matyti veiksmus, kurie po vieno ar kito įvykusio privatizavimo sandorio nesukeltų prieštaringų vertinimų.

R.Paksas sakė, kad yra keletas galimų kandidatų į šį postą. "Jeigu tektų man spręsti, manau, kad rasčiau gerą kandidatą", - sakė paskirtasis Premjeras.

R.Paksas informavo, kad yra pakvietęs žurnalistą Rimvydą Paleckį būti jo atstovu spaudai. Spaudos konferencijoje R.Paleckis jau prisistatė žurnalistams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.