aA
Tvirtindama Seimo komitetų sudėtį, parlamento dauguma prieš Vytauto Šustausko valią jį "įgrūdo" į Sveikatos reikalų komitetą Sveikatos reikalų komitetui priskirtas V.Šustauskas šiandien dėl to žada "aiškintis" Seime.
A.Paulauskas ir V.Šustauskas
A.Paulauskas ir V.Šustauskas
© "Lietuvos žinios"
Antradienio vakarą tvirtinant komitetų sudėtį paaiškėjo, kad Lietuvos laisvės sąjungos lyderis V.Šustauskas į Seimo Sveikatos reikalų komitetą buvo įrašytas prieš savo valią. Vis dar laikinajai sostinei vadovaujantis V.Šustauskas pareiškė norą dirbti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete ir, nesulaukęs Seimo posėdžio pabaigos, išvažiavo į Kauną.

Kadangi buriant Sveikatos reikalų komitetą pritrūko būtinų septynių narių, Seimo seniūnų sueiga nutarė į šį komitetą įrašyti ir V.Šustauską. Buvo juokaujama, kad V.Šustauskas Sveikatos reikalų komitetui "bus į sveikatą". Tai sužinojusi kairioji Seimo opozicija pareikalavo išbraukti V.Šustauską iš Sveikatos reikalų komiteto narių. Seimo dauguma atsisakė tai padaryti, nes tokiu atveju komitete būtų likę tik šeši nariai ir jis negalėtų dirbti.

Opoziciją bandė raminti Seimo vicepirmininkas, Valstiečių partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, kuris pareiškė taip pat nelabai norėjęs dirbti Sveikatos reikalų komitete, tačiau taip padaręs "iš kompromiso".

Vakar į pirmąjį Sveikatos reikalų komiteto posėdį atėjęs R.Karbauskis kolegoms prisipažino nelabai įsivaizduojąs, ką šiame komitete veiks, nes sveikatos reikaluose beveik nesigaudo. Valstiečių partijos lyderis pažadėjo kiek galėdamas lankyti komiteto posėdžius, tačiau neatmetė galimybės, kad, atsiradus progai, iš jo pasitrauks.

V.Šustauskas vakar LŽ teigė Seime bandysiąs aiškintis, kodėl jis buvo paskirtas į Sveikatos reikalų komitetą. Jis dar negalėjo pasakyti, ar liks dirbti šiame komitete, ar iš jo pasitrauks. Iki šiol Kauno mero pareigas einantis V.Šustauskas sako turįs kompetencijos dirbti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

"Apie bankų griūtį turėjau daugiau informacijos negu bet kuri spauda ir Lietuvos saugumas", LŽ tvirtino V.Šustauskas. Seimo pirmininko pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius LŽ teigė, kad V.Šustauskas Sveikatos reikalų komitete galės dirbti laikinai.

"Mes ketiname steigti Informacinės visuomenės komitetą, todėl jau suformuotų komitetų sudėtis persiskirstys. Šis sprendimas dėl V.Šustausko yra laikinas ir tikimės, kad jis tai supras", - aiškino G.Steponavičius.