aA
Ketvirtadienį Seime bus balsuojama dėl liberalų lyderio Rolando Pakso kandidatūros į ministro pirmininko postą patvirtinimo. Balsavimo išvakarėse R. Paksas per susitikimus Seime sutelkė daugumos frakcijų paramą.
Lietuvos liberalų sąjungos lyderis be jokių problemų užsitikrino Liberalų frakcijos ir jos koalicijos partnerės Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos paramą. Trečiadienio vakarą abi partijos parengė Vyriausybės programos juodraštinį variantą. Liberalai ir socialliberalai kartu Seime turi 61 vietą.

R. Paksas taip pat užsitikrino Jungtinės Centro sąjungos, Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos ir Lenkų rinkimų akcijos frakcijos, turinčios 8 narius, paramą.

Pakso kandidatūrą taip pat parėmė 4 Valstiečių partijos parlamentarai iš Naujosios demokratijos partijos ir Valstiečų partijos frakcijos. Trys frakcijos "naujieji demokratai" bent jau nebalsuos prieš.

Devynis narius turinti Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcija nutarė neprieštarauti R. Pakso kandidatūrai. Frakcijos nariai sutarė, jog ketvirtadienį nebalsuos prieš nutarimą paskirti R. Paksą ministru pirmininku, o frakcijos nariams leis laisvai apsispręsti balsuoti už ar susilaikyti.

Tačiau kairiąją opozicija pasiskelbusi Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos frakcija balsuos prieš R. Pakso kandidatūrą į ministrus pirmininkus. Kairioji opozicija Seime turi 48 balsus.

Socialdemokratinės frakcijos vadovybė teigė neišgirdusi iš R. Pakso aiškių atsakymų dėl ekonomikos politikos. Be to, opozicijai nepriimtina R. Pakso pozicija dėl privatizavimo, jog būtina atsisakyti valstybės valdymo strateginėse įmonėse, bei liberalų lyderio kritinis požiūris dėl valstybinio žemės ūkio reguliavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.