aA
Antradienį interneto standartų grupė “World Wide Web Consorcium” (W3C) pristatė naują XML (Extensible Markup Language) schemą ir paragino kitas bendroves pradėti derinti XML su komercine programine įranga.
Ši schema labai palengvins XML programų kūrėjų darbą. Schema padės lengviau kurti bendrus žodynus ir pagerins programų tarpusavio suderinamumą. Dabar XML naudojama “Document Type Definitions” (DTD) technologija, skirta įvairių žodynų interpretavimui.

XML – tai speciali interneto programavimo kalba, kuri leidžia programuotojams sukurti kitas specialias programavimo kalbas interneto tinklalapiams. Šią programavimo kalbą kūrė keletas kompiuterinių technologijų gigantų kaip “Microsoft”, IBM ir “Oracle”. XML standartas buvo sukurtas interneto funkcionalumui padidinti.

XML naudojimo schema susideda iš trijų pagrindinių dalių. Pirmoji dalis – tai įžanga ir XML aprašymas. Antroji dalis aprašo pagrindines struktūras, kurias galima sukurti su XML ir apibrėžia struktūrų valdymo programose taisykles. Trečioji dalis apibrėžia paprastų duomenų tipų valdymą XML programose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.