aA
Idant būtų užtikrintas visiškas skaidrumas, Lietuvoje buvo įvesta tvarka, kad visi aukšti pareigūnai, valdininkai, tarnautojai, teisėjai privalo deklaruoti savo pajamas ir interesus. Manyta, jog deklaracijos padės sumažinti korupcijos, kyšininkavimo ir vogimo mąstus. Norai buvo gražūs, tačiau jie ir liko tik norais.
Nors dauguma aukštų pareigūnų ir valdininkų jau deklaruoja savo pajamas ir interesus, tačiau ne tie, kuriems labiausiai reikėtų.

Paaiškėjo, kad nei savo pajamų, nei savo interesų nedeklaruoja žmogus, atsakingas už visų svarbiausių Lietuvos bendrovių privatizavimą - tai Valstybės turto fondo direktorius Stasys Vaitkevičius.

Svarbiausias privatizuotojas, kurio parašai suraityti po svarbiausiomis privatizavimo sutartimis, tvirtina, kad įstatymuose nenurodyta, jog jis turi deklaruoti savo pajamas ir interesus.

Tai dar viena įstatymų leidėjų sugalvota nesąmonė: mokyklų direktoriai ar smulkūs valdininkėliai savo pajamas deklaruoja, o aplink milijonų maišą vaikštantis S.Vaitkevičius nedeklaruoja nei savo pajamų, nei interesų.

Tai komentuoja:

Eduardas Vilkas Privatizavimo komisijos pirmininkas

Jonas Lionginas Seimo narys, liberalas

Justinas Karosas A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos atstovas