aA
Antradienį oro erdvę virš Baltųjų rūmų trumpam pažeidė į Vašingtono nacionalinį oro uostą skridęs ir nuo kurso nukrypęs lengvasis lėktuvas. Atsakingų JAV žinybų pareigūnai jau ėmėsi tirti incidentą.
Baltieji rūmai
Baltieji rūmai
Lėktuvas "Beech 200" 15 val. 10 min. priartėjo arčiau negu leidžiama prie Baltųjų rūmų, bet jau po kelių minučių saugiai nusileido Ronaldo Reigano oro uoste, informavo Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovas Elijotas Breneris (Eliot Brenner).

Draudžiamos oro erdvės tarp Potomako upės ir Baltųjų rūmų pažeidimai yra gana retas dalykas, nors 1994 metų rugsėjį, pavyzdžiui, nedidelis lėktuvas su neveikiančiu varikliu sklęsdamas nusileido ant Baltųjų rūmų pievelės ir trenkėsi į pastatą. Per incidentą žuvo lėktuvo pilotas, bet JAV prezidentas Bilas Klintonas (Bill Clinton) ir jo šeimos nariai, laimei, nenukentėjo.

Anot atstovo, FAA pradėjo oficialų tyrimą ir sieks išsiaiškinti, ar antradienio incidentas buvo tyčinis, ar ne. Kol kas neturima jokios informacijos apie iš Merilendo atskridusio lėktuvo pilotą. Paskutinį kartą Baltųjų rūmų oro erdvė, šiais duomenimis, buvo pažeista prieš dvejus trejus metus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.