aA
Prezidentui Valdui Adamkui pateiktame kandidatų į susisiekimo ministrus sąraše yra ir Vakarų Lietuvos pramonininkų remiamas Rimandas Stonys.
Bendrovės "Klaipėdos Smeltė" valdybos pirmininkas ir vienas Vakarų pramonės ir finansų korporacijos vadovų R. Stonys antradienį lankėsi Prezidentūroje, kur jį priėmė prezidento patarėjai.

BNS žiniomis, R. Stonys teigė, kad jį remia Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) ir minėta korporacija. Kai kurių šaltinių teigimu, pramonininkai ir Vakarų pramonės ir finansų korporacija R. Stonio kandidatūrą pasiūlė Naujosios politikos koaliciją sudarančioms partijoms.

Tačiau LPK atstovas spaudai Valdas Sutkus sakė BNS, kad pramonininkai nepalaiko nė vieno kandidato į ministrus ir neketina į naująją Vyriausybę deleguoti savo atstovo.

Lietuvos liberalų sąjungos rinkimų štabo Artūras Zuokas sakė BNS, kad kandidatas į premjerus Rolandas Paksas prezidentui pateikė trijų asmenų, siūlomų vadovauti Susisiekimo ministerijai, pavardes. Tai - Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Gintaras Striaukas, į Seimą išrinktas "Klaipėdos Smeltė" gamybos ir komercijos direktorius Rimvydas Vaštakas ir minėtasis R. Stonys.

Valdančiąją daugumą sudarę liberalai ir socialliberalai sutarė, kad Susisiekimo ministerijai vadovaus liberalų pasiūlytas kandidatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.