aA
Vytenis Andriukaitis Seimo Socialdemokratinės frakcijos seniūnas
Mano nuomonė, nepasikeitė - ir prieš rinkimus, ir dabar esu įsitikinęs, kad šita akcija yra neteisinė, populistinė. Su teisine demokratine valstybe šita piliečių anketų akcija nieko bendra neturi. Valstybėje negali būti rengiamos elementarų keršto jausmą skatinančios akcijos.

Keistai atrodo akcija, kada žmonės turi išvardyti nusikaltėlius, o po to kažkuri politinė partija juos teis. Tai tiesiog ydinga praktika. Piliečių anketų akcija yra žemiau kritikos ribos. Esu tikras, kad ir paties Artūro Paulausko pavardė šiose anketose buvo įrašyta, bet, aišku, mes šito nesužinosime. Žinoma, suprantu piliečių norą išvardyti ir teisti nusikaltėlius, tačiau teisinėje valstybėje turi teisti teismai.

Kodėl Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas, septynerius metus dirbęs generaliniu prokuroru arba jo pavaduotoju, nesiėmė efektyviai spręsti grobstymo bylų? Tokios akcijos prasilenkia su teisine logika ir ypač buvusio generalinio prokuroro teisine logika.

Man įdomu, o kodėl Artūras Paulauskas, būdamas generaliniu prokuroru, nedarė panašių akcijų? Tuomet jis taip pat galėjo kreiptis į liaudį, klausdamas, ką jam nuveikti teisingumo vardant.

A.Paulauskas įvardins nuopolio kaltininkus

Tai komentuoja:

Vida Stasiūnaitė Naujosios sąjungos (socialliberalų) vicepirmininkė

Arūnas Daugėla Naujosios sąjungos (socialliberalų) atstovas spaudai

Gediminas Vagnorius Seimo narys, Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos pirmininkas

Audronius Ažubalis Buvęs Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) rinkimų štabo vadovas