aA
Po viso šurmulio, kurį sukėlė tariamas Leonardo DiCaprio (Leonardo Dikaprijo) debiutas žurnalistikoje, jo laukusiems teko nusivilti. Dvidešimt minučių Baltuosiuose Rūmuose vykęs aktoriaus pokalbis su JAV prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu) apie pasaulinio klimato atšilimą buvo sutrumpintas iki dviejų minučių reportažo.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Šeštadienį per ABC televiziją rodytoje specialioje laidoje "Planet Earth 2000" (Žemės planeta 2000), L. DiCaprio pateikė prezidentui tris klausimus.

Po interviu pasipylė kritika - aktorių kritikavo net kai kurie ABC naujienų tarnybos darbuotojai, nustebinti, kodėl kino filmo "Titanikas" žvaigždei buvo leista imtis žurnalisto darbo.

Be to, L. DiCaprio teko ne vien paprasto žurnalisto vaidmuo - jo darbe galima buvo įžvelgti ir interesų konfliktą, mat aktorius pirmininkauja "Žemės dienos 2000" iškilmių komitetui, todėl kreipėsi į televiziją ABC dėl specialios laidos apie pasaulinį atšilimą.

L. DiCaprio to neslėpė ir, padėkojęs B. Clintonui už galimybę pakalbėti apie pasaulinį atšilimą, pridūrė, jog "nėra nei politikas, nei žurnalistas". Pasak aktoriaus, "tai buvo galimybė, kurios, jis kaip šia problema susirūpinęs pilietis, negalėjo atsisakyti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.