aA
31% Lietuvos interneto vartotojų dažniausiai internetu naudojasi darbe, o namuose prie interneto prisijungia tik 15.8%
Šie duomenys pateikti iš pirmojo Lietuvoje detalaus Interneto vartotojų tyrimo, kurį šių metų rugsėjo mėnesį kompanija "Baltijos Tyrimai" atliko žiniasklaidos paslaugų agentūros "Media House" užsakymu.

Tyrimo metu buvo apklausta 1.001 15-74 metų amžiaus Lietuvos gyventojų, kurie nurodė kur ir kaip dažnai naudojasi internetu. Vėliau buvo atrinkti 304 interneto vartotojai, atitinkantys visų Lietuvos interneto vartotojų charakteristikas. Jie atsakė į klausimus apie naudojimąsi internetu. Respondentai taip pat buvo paprašyti atsakyti kokiu kompiuteriu naudojasi, koks prisijungimo prie interneto greitis, kokiais interneto ryšio paslaugų tiekėjais naudojasi bei daugelį kitų.

Pasak tyrimo, 83% 15-74 m. Lietuvos gyventojų niekada nesinaudojo internetu, po 3% gyventojų internetu naudojasi kasdien, tiek pat - kelis kartus ar bent kartą per savaitę. Tarp interneto vartotojų populiariausia interneto svetainė - "Lietuvos rytas"(12% interneto vartotojų).

Tyrimas parodė, kad 16% Lietuvos interneto vartotojų jau yra pasinaudoję reklama internete, o 9% yra įsigiję prekių naudodamiesi internetu. Beveik kas antras interneto vartotojas turi mobilų telefoną, ir banko kortelę. Tačiau tik 7% interneto vartotojų mano, kad atsiskaityti banko kortele internete yra visiškai saugu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.