aA
Tačiau interviu naujienų agentūrai "Interfax" A. Losiukovas taip pat sakė: "Nemanau, jog tai yra apsprendžianti ar labai pavojinga tendencija mūsų santykiuose (su Japonija)".

"Panašūs incidentai vykdavo ir, tikriausiai, dar vyks ateityje. Tačiau, dirbdami kartu su Japonijos puse, mes siekiame juos sumažinti iki minimumo", pabrėžė UR ministro pavaduotojas, kuruojantis santykius su Japonija.

Kaip pavyzdį jis nurodė Maskvos ir Tokijo pasirašytą susitarimą, pagal kurį Rusija japonams suteikia kvotas žvejybai prie Pietų Kurilų salų. Pasak diplomato, tai "žymiai sumažino įtampą šiame rajone".

Kaip buvo pranešta anksčiau, Rusijos pasieniečiai penktadienį ryte sulaikė įsiveržusį laivą. Incidento metu jiems teko paleisti įspėjamuosius šūvius, o po to šauti ir į patį laivą. Įgulos nariai nenukentėjo, laivui buvo padaryta nedidelė žala.

Kaip pabrėžė A. Losiukovas, "mūsų pasieniečiai turi atitinkamas teises bei pareigas ir veikia, remdamiesi jomis".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.