aA
Naujosios demokratijos partijos lyderė Kazimiera Prunskienė neslepia, kad idealus variantas trims šios partijos atstovams būtų turėti parlamente savarankišką frakciją.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė
Naujosios demokratijos partija dalyvavo Seimo rinkimuose A.Brazausko socialdemokratinėje koalicijoje.

Naujame Seime šios koalicijos partneriai - LDDP, socialdemokratai ir Lietuvos rusų sąjunga - sudarė frakciją, kurioje yra 48 Seimo nariai. Naujosios demokratijos partijai atstovaujantys Seimo nariai kol kas neįeina į šią frakciją.

Vakar ekspremjerė K.Prunskienė aiškino, kad tai dar nereiškia, jog Naujoji demokratija pasitraukia iš Socialdemokratinės koalicijos. Koalicijos sutartis nenumatė prievolės būti vienoje frakcijoje.

Seimo statutas numato, kad norint sukurti frakciją reikia 7 parlamentarų. K.Prunskienė teigė nemėginsianti pakeisti tokios Seimo statuto nuostatos.

Naujosios demokratijos partijos lyderė tvirtino, jog ji į savo frakciją bandys įtraukti kitus nepriklausomus Seimo narius: "Dar yra 14 Seimo narių, neįeinančių į jokią frakciją, taigi išeitų net dvi frakcijos. Tačiau parlamentarų mechaniškai į frakciją nesujungsi, jei nebus sutarimo, nebus bendro programinio veikimo pagrindo".

"Lietuvos rytas"