aA
Tokius duomenis pateikė fondas "Visuomeninė nuomonė". Jie buvo surinkti balandžio pradžioje, visoje Rusijoje surengus 1 500 respondentų tiek iš miesto, tiek iš kaimo vietovių apklausą.

Egzistuoja versija, jog šie išsilaipinimai iš tikrųjų buvo inscenizuoti. Į klausimą, ar tiki, jog amerikiečių astronautai tikrai ne kartą pabuvojo Mėnulyje, teigiamai atsakė 51 proc. respondentų, neigiamai - 28 proc., o 22 proc. apklaustųjų negalėjo atsakyti.

Labiau nei kiti amerikiečių pabuvojimu Mėnulyje tiki Maskvos bei Sankt Peterburgo gyventojai bei aukštąjį išsilavinimą turintys žmonės (po 62 proc.). Skeptikų dalis vienoda beveik visose socialinėse-demografinėse grupėse.

Taip pat pastebima, jog netikėjimas žmogaus skydžiu į Mėnulį dažnai sutampa su mažu informuotumu apie šį įvykį. Iš žinančių apie tai, amerikiečių išsilaipinimu Mėnulyje netiki 23 proc., o iš nežinančių - 41 procentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.