1. Atsigulkite ant nugaros, keliai sulenkti, pėdos lygiai pastatytos ant grindų. Laikydamos kamuolį abiem rankom, pakelkite rankas virš galvos, tačiau rankų per alkūnes iki galo neištieskite.

2. Įtempkite presą ir atpalaiduokite sėdmenis, išlaikydamos natūralų stuburo išlinkimą.

3. Pakelkite viršutinę kūno dalį kartu su rankomis. Pakelkite krūtinę tiek, kad mentės pakiltų nuo grindų.

4. Šioje padėtyje pasilikite kelioms sekundėms ir lėtai grįžkite į pradinę padėtį.

Užsiėmimų programa

Treniruokitės 2-3 kartus per savaitę. Pasirinkite medicininį kamuolį, kurio svoris 1-3 kg. Pradėkite nuo 2 priėjimų iš 10-15 pakartojimų, pailsėkite po 1 minutę tarp priėjimų. Kai raumenys sustiprės, pridėkite dar trečią priėjimą.

Kokie raumenys dirba:

išilginiai,
viršutiniai įstrižiniai,
vidiniai įstrižiniai,
skersiniai.

Patarimai:

Neimkite per sunkaus kamuolio, nes per daug apkrausite pečius ir kaklą. Grįždami į pradinę padėtį nesilenkite per juosmenį, kad nepažeistumėte stuburo. Nesikelkite per daug staigiai – galite patirti nugaros ar kaklo traumą.

Stenkitės pratimus atlikti teisingai. Ištiestos rankos turi gulėti lygiagrečiai su kūnu. Tai padės sustiprinti rezultatą ir neleis jums išnaudoti kamuolio judesio inercijos, kad pasikeltumėte nuo grindų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją