aA
Rusijos antivirusinių programų gamintojai pranešė atradę pirmąjį virusą, užkrečianti “AutoCAD” programos bylas.
“AutoCAD” (CAD - computer aided design) modelių kūrimo programą dažnai naudoja dizaino ir architektūros specialistai. Kalifornijos “Autodesk” bendrovės kuriama programa yra nubraižyta nemažai pasaulio pastatų, tiltų, aplinkos planų ar baldų modelių.

Virusą atradusios “Kaspersky Lab” specialistai jį pavadino “ACAD.Star”. Jų teigimu, virusas yra makrovirusų tipo ir labai primityvus - jis užima tik 500 baitų.

Makrokomanda yra komandų seka, naudojama automatizuoti arba palengvinti dažnai atliekamus darbus, tačiau tuo pasinaudoja ir virusų kūrėjai. Makrovirusai dažniausiai veikia “Microsoft Office” biuro programų paketo programose “Word” ir “Excel”.

Bendrovė “Autodesk” neseniai nusipirko licenciją naudoti “Microsoft” sukurtą “Visual Basic” programavimo kalbą savo “AutoCAD” linijoje. “Visual Basic” kalba dažniausiai rašomi ir makrovirusai, kaip liūdnai pagarsėję “Love Bug” ir “Life Stages”.

“Kaspersky Lab” specialistai teigia, jog rastasis virusas tėra “pirmas blynas”, jame daug klaidų, kurios sutrukdys jam paplisti.

Ekspertai teigė kol kas negavę jokių nusiskundimų - virusas tebuvo aptiktas vieną kartą interneto svetainėje, skirtoje virusų kūrėjams. Jis veikia tik naujausioje “AutoCAD 2000” programos versijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0