aA
Didėjant "pinigų už naršymą" ("pay-to-surf") siūlančių svetainių skaičiui, didėja ir vartotojų skaičius, kurie uždirba pinigus apgaudinėdami sistemas. Internete jau yra daugiau nei 50 svetainių, mokančių pinigus už naršymą. Tam tereikia atsisiųsti tam tikrą programą, kuri skaičiuoja kiek gi yra dirbama kompiuteriu ar naršoma internete.
Svetainių patariančių kaip pinigus uždirbti visiškai nedirbant yra dar daugiau. Kiekviena tinklo paieškos sistema suras tinklalapius, kaip “United Hackers Association” ar “AllAdvantageCheats”, kurie padeda apgavikams išvilioti pinigus iš firmų įvairių pagalbinių programų pagalba. Pasak pačių įsilaužėlių, norint apgauti daugumą sistemų, pakanka žinoti “Delphi” programavimo pagrindus.

Apgavikiškos pagalbinės programos tiesiog judina pelės žymeklį arba automatiškai eina iš vienos svetainės į kitą, ko daugeliui "pinigai už naršymą" programų apgauti visiškai užtenka.

Tiek firmos mokančios pinigus, tiek nusikaltėliai, padedantys juos pasiimti nieko neveikiant, visą laiką ieško naujų būdų vieni kitus aplenkti.

Pavyzdžiui, "PaidForSurf.com" kasdien ištrina maždaug po 100 nesąžiningų vartotojų sąskaitų iš savo sistemos. Taip pat kompanija neseniai įdiegė filtrus, kurie turėtų sugauti apie 90 procentų nesąžiningų vartotojų.

Kompanija teigia dirbanti su FTB ir kurianti nesąžiningų vartotojų duomenų bazę su vardais, elektroninio, paprasto pašto bei internetiniais adresais. Dar didesnis dėmesys sutelktas į svetaines, siūlančias apgavikiškas programas.

Nesąžiningų vartotojų dėka, "pinigai už naršymą" sistemos netenka prasmės, jos kadangi remiasi reklamų rodymu internautams. Lengvai apgaunamoje sistemoje reklamos niekas neperka, todėl nelieka pinigų mokėti reklamos “žiūrovams”.

"ValuePay.com" atstovų teigimu, jos sukurtos sistemos neįmanoma apgauti, kadangi ji reikalauja kontakto su vartotoju. Reikia paspausti atsitiktine tvarka, atsitiktinėje vietoje, atsitiktinu laiku atsirandančias ryškias dėmės per 15 sekundžių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0