aA
Šiaulietė, moterų krūties patologijos "Salvija" pirmininkė Darija Joana Stakvilevičienė šį rudenį dar neturėjo bobų vasarai derančio poilsio: rūpinosi akcijos "Spalis - priešvėžinių krūties susirgimų patikrinimo mėnuo" sėkminga eiga. Pati ponia Darija savo diagnozę - vėžys - išgirdo prieš 15 metų.
D.J.Stakvilevičienė
D.J.Stakvilevičienė
© "Lietuvos žinios"
"Kai sužinojau, tikrai buvo baisu, - prisimena penkiolikos metų senumo įvykius D.Stakvilevičienė. - Ne tiek dėl savęs, kiek dėl vaikų, artimųjų. Tuomet mūsų šeimoje buvo du studentai, o mažosioms dukterims - 7 ir 10 metų".

Ponia Darija pripažįsta, jog kildavę visokių minčių. O paskui pradėjo labai daug skaityti, domėtis savo liga. "Vėžio baimė išnyksta tada, kai daugiau sužinai apie ligą", - teigia D.Stakvilevičienė, nors iš karto priduria, kad sakyti, jog visiškai nejaučia baimės dėl savo ligos, būtų nesąžininga.

Bijo, nes nežino, kada ir kokį naują pokštą pasalūnės vėžio ląstelės iškrės. Išoperuoji krūtį, o jos, žiūrėk, jau skrandyje. "Gyvena tos ląstelės mumyse. Jos apsimetėlės, sugeba net kraujo tyrimuose nepasirodyti. "Praneša" apie save, kai jau išsikerojusios. Todėl ir išgyja apytikriai tik pusė vėžiu sergančių žmonių", - vaizdžiai apie savo ligą pasakoja ponia Darija.

Meilė

"Reikia mylėti gyvenimą, o ne ligas", - kitą tezę dėsto D.Stakvilevičienė. Jai žinomas jausmas, kai namuose iš moters tikimasi guvumo, o liga neleidžia tokiai būti. "Atsibostam nuolat kartodamos: "Negaliu" ir gydytojams, ir vaikams, ir sau", - prisipažįsta moteris.

Todėl, tvirtina ji, reikia kautis už kiekvieną dieną, mėnesį, metus. Ir neimti pernelyg savęs gailėti. Reikia mylėti aplinkinius. Poniai Darijai tai buvo vaikai, mama, kurią atgulusią į patalą trejus metus slaugė, o prieš dvejus metus palaidojo. Kol jaučiasi reikalinga, turi dėl ko gyventi, nes, jos žodžiais, gyvenimas yra gražus. Dabar Darijos meilės reikia neįgaliu tapusiam broliui.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Fausta Marija Leščiauskaitė. Geriau sena merga nei tokie santykiai (5)

Kiek daug žmonių grįžę namo į namus neina. Dar valandėlę sėdi mašinoje. Nes eiti ten nenori.

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...

Įdarbinti užsieniečius Lietuvoje gali būti sunkiau: griežtinama tvarka, bet dėl vienos profesijos matytų išimtį (8)

Vyriausybė jau pritarė, o Seimas toliau svarsto siūlymus griežtinti užsieniečių įdarbinimo...