aA
Kojos mums sąžiningai tarnauja visą gyvenimą. Jau vien už tai vertėtų jas retkarčiais palepinti. Kojų paduose yra begalybė nervų galūnių, čia taip pat pasibaigia svarbūs energetiniai takai, kurie sukuria ryšį su visu organizmu. Siūlome padaryti savo kojoms sveikatingumo šventę.
Sušildykite kojas

Kojoms reikalinga pastovi priežiūra. Nepatingėkite kartą per savaitę padaryti kojoms vonelę. Vasarą vėsus vanduo (10 - 18 laipsnių) pagerins kraujotaką kojose. Jeigu jos dažnai šąla, šilta vonelė (ne daugiau 38 laipsnių) ne tik sušildys, bet ir atpalaiduos įsitempusius raumenis. Dabar pemzos pagalba pašalinkite suragėjusią odą nuo padų. Jeigu šis sluoksnis ypač storas, procedūra gali būti šiek tiek skausminga, todėl rekomenduojame tas vietas įtrinti riebiu kremu.

Organizmo žemėlapis

Dar Senovės Kinijoje kojų padai buvo laikomi organizmo žemėlapiu. Refleksinių pėdos zonų masažas - puiki daugelio ligų profilaktika. Pabandykite tokį masažą daryti kasdien ir greitai pajusite jo atgaivinančią jėgą.

Darykite tai švelniai

Masažuojant kojų pėdas, derėtų atminti, kad energetiniai takai stimuliuojasi lengvais paspaudimais ant reikiamos pėdos vietos. Nesistenkite spausti taškų pernelyg stipriai, tai tik pakenks. Teisingai atliekamas kojų masažas padės atsikratyti galvos skausmo, pašalins įtampą. Taigi, neskubėkite ieškoti tablečių, kada visada "po ranka" yra kojos.

Giliai įkvėpkite ir...

Didelę reikšmę turi visiškas atsipalaidavimas prieš masažą. keletą kartų giliai įkvėpkite ir iškvėpkite - tai nuramins jūsų nervų sistemą ir atpalaiduos įsitempusius raumenis.Pirma masažuokite dešinę, paskui kairiąją pėdą. Dešinioji pusė yra atsakinga už protą ir logiką, o kairioji - už emocijas ir pasąmonę. Nustatykite optimalų masažo judesių greitį ir dažnumą. Nepamirškite pamasažuoti ir kojų blauzdas - tai pagerins kraujotaką.

Masažuokite:

1. Susipažinkite su pėda. Atsargiai apčiuopkite įtemptus pėdos audinius.

2. 4 - 5 minutes masažuokite stuburo refleksines zonas kairėje ir dešinėje.

3. Didžiuosius rankų pirštus pridėkite plokštuma ir be didelio spaudimo masažuokite įdubėlę, kur yra saulės rezginys.

4. Keletą kartų atsargiai, glostančiais judesiais perbraukite per limfinės sistemos dubens srityje zoną.

5. Didžiuoju rankos pirštu, pradedant nuo pado viršaus, perveskite pėdos šonu iki pat didžiojo kojos piršto.

6. Paglostykite vidinę ir išorinę pėdos puses lengvais ir švelniais judesiais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0