Kokius omletus valgo prancūzai? Pasirodo, visiškai kitokius, nei lietuviai. Jie skiriasi ne tik savo sudėtimi, bet ir paruošimo būdu. Taigi, siūlome pabandyti vieną receptą, kur omletas netgi panašus į picą.
2 š. Alyvų aliejaus,
1 svogūnas, pjaustytas griežinėliais,
pusė raudono pipiro, pjaustyto šiaudeliais,
5 kiaušiniai,
62 ml pieno,
druskos, pipirų,
125 ml tarkuotos mozarelos arba kito švelnaus fermentinio sūrio,
1-2 plaustytos griežinėliais dešrelės (pasirinktinai,
6 pjaustytos juodosios alyvuogės,
¼ arbat. š. džiovinto raudonėlio miltelių arba 1 š. šviežio kapoto raudonėlio.

Alyvų aliejuje (pimti jo maždaug 1 š.) ant silpnos ugnies apie 5 min. kepinti svogūnus ir pipirą. Po to išimti iš keptuvės daržoves ir leisti nuvarvėti aliejui, padėjus jas ant lėkštės, išklotos servetėle.

Išplakti kartu kiaušinius ir pieną, pridėjus pipirų su druska. Supilti likusį alyvų aliejų į keptuvę ir lieti kiaušinių masę. Kepti ant gana stiprios ugnies namaišant (apie 1 min.) Omleto viršus turėtų būti nebaigęs kepti.

Tokį omletą atsargiai išimti iš keptuvės arba, jei tai įmanoma, nuimti keptuvės plastmasinę rankeną, jei ne – perdėti jį į kepimui orkaitėje skirtą keptuvę. Tuomet sudėti ant omleto pakepintus pipirus ir svogūną, tarkuotą sūrį, dešrelės gabaliukus, alyvuoges ir pabarstuti raudonėliu. Dėti taip įdarytą omletą į orkaitę ir kepti grilio režime apie 3-5 min.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pustuštėje „Karklėje“ – gausus „nelegalių radinių biuras“ (24)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (2)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Šiltesni nei įprasta orai išsilaikys ne tik rugpjūtį, bet ir rugsėjį

Pagal dabar turimą informaciją, ne tik rugpjūčio pabaiga, bet ir rugsėjo pradžia turėtų būti...

Papasakojo, ką patyrė per išpuolius Ispanijoje: britų aktorė slėpėsi restorano šaldytuve (4)

Per Barseloną supurčiusį išpuolį aktorė Laila Rouass, besifilmuojanti „BBC One“ kanalu...

Artėjančio šaltojo sezono mados: neišsižadėkite rudų atspalvių (3)

Nors įdegis dažniausiai asocijuojasi su vasara, atėjus rudeniui gelsvai rusva spalva tikrai...

Apie prezidento postą svajojusiam J. Petraičiui – ypatinga žinia iš teismo (86)

Prieštaringai vertinamas Australijoje gimęs milijonierius, kolekcininkas, 2002 m. Lietuvos...

Erdvėlaiviai „Voyager“ paruošti atvesti ateivių į Žemę (5)

Netrukus astronomijos mėgėjai turės progą švęsti – „ Voyager “ programai sukanka 40 metų....

Joniškio rajone iš voljero pabėgo meška (29)

Penktadienį Joniškio rajone esančiame Kirnaičių kaime iš kavinėje „Plūgo broliai“ esančio...

Vokietijoje per išpuolį subadyti du žmonės, vienas jų mirė (153)

Vokietijos vakariniame Vupertalio mieste du žmonės penktadienį buvo subadyti, vienas jų –...

Dauguma bėgiojančių žmonių susiduria su ta pačia problema: kaip jos išvengti (2)

Rugpjūčio pradžioje „ Eurovaistinės “ užsakymu tyrimų bendrovės „Synopticom“ atlikto...