aA
Lustus vaizdo plokštėms gaminanti kompanija “Nvidia”, kurią “Microsoft” pasirinko kaip grafinio procesoriaus gamintoją, tam pačiam kompiuteriui taip pat gamins ir paslaptingą lustą, kurio funkcijos kol kas neskelbiamos.
“Xbox” kompiuteryje bus trys pagrindiniai lustai: mikroprocesorius, grafinis procesorius ir trečiasis, kurio funkcijos laikomos paslaptyje. Greičiausiai jis bus skirtas papildomoms vaizdo ir garso funkcijoms apdoroti.

Nors “Microsoft” atstovai nenorėjo pasakoti apie naujojo lusto funkcijas, visgi analitikai mano, kad yra keletas galimų lusto funkcijų.

“Microsoft” pateiktuose išankstiniuose “Xbox” aprašymuose yra punktas “3D garso procesorius”. Bet jei “nVidia” tikrai darys garso procesorių, tai bus visiškai nauja darbo sfera šiai kompanijai.

“nVidia” taip pat kuria ir esminius loginius “Xbox” elementus, leidžiančius pagrindiniam procesoriui keistis informacija su grafiniu procesorium ir kitais kompiuterio komponentais. Bet tikinama, kad paslaptingojo lusto funkcijos yra kur kas svarbesnės.

“nVidia” už kiekvieną parduotą “Xbox” kompiuterį turėtų gauti apie 45 JAV dolerius (180 litų). Atsižvelgiant į tai, kad planuojama parduoti daugiau, nei 100 mln. kompiuterių, bendras kompanijos pelnas gali siekti 5 mlrd. JAV dolerių (20 mlrd.litų).

Ko kas populiariausią žaidimų kompiuterį “Sony PlayStation” nusipirko 75 mln. vartotojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu rusai smogė Charkivui: mieste nugriaudėjo sprogimas (8)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (40)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (12)

Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (1)

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

Pirmuoju pasaulyje kurčiu reperiu vadinamas Signmarkas: kurtieji turėtų būti laikomi kalbine mažuma, o ne žmonėmis su negalia

„Visuomenė kurčiuosius turėtų traktuoti ne kaip žmones, turinčius negalią, o kaip kalbinę...

Vžesniauskaitės mylimasis milijardierius Caudwellas pasidalijo dar nematyta nuotrauka: taip, kadaise turėjau plaukus! (1)

Olimpietė Modesta Vžesniauskaitė su mylimuoju, milijardieriumi Johnu Caudwellu nuolat dalijasi...