aA
Pigesniųjų klasei priklausantis "Nokia 3310" mobilusis telefonas dizainu primena ankstesnį "Nokia 3210" modelį. Tačiau viduje jis - daug "protingesnis" ir patogesnis už savo pirmtaką. Be to, ir greitesnis.
Nokia 3310
Akivaizdu, kad naujasis "3310" skirtas jaunimui - atnaujinti žaidimai, gausybė galimybių, skirtų SMS susirašinėjimui. Telefonas gali siųsti iki 480 ženklų žinutę, kuri automatiškai padalijama į trumpesnes (jei adresatas turi “Nokia 3310”, žinutė apjungiama). Taip pat galima siųsti ir iliustruotas žinutes (Lietuvoje ši funkcija veikia tik "Omnitel" tinkle, "Tele2" žada ją įdiegti ateinančiais metais). Svarbu nepamiršti, kad "ilgoji" ir iliustruota žinutė kainuoja atitinkamai brangiau (paveikslėlis siunčiamas per kelis pranešimus).

Viena iš naujų telefono galimybių - vadinamoji "mobile chat" dialogo funkcija, skirta "tiesioginiam" susirašinėjimui SMS žinutėmis. Tačiau, jei vienas pranešimas kainuoja 40-50 centų, toks malonumas gali stipriai palengvinti kišenę.

Todėl IRC mėgėjams ir kitiems pliauškaliams telefonas turėtų patikti - šį kartą "Nokia" sukūrė kažką "moksleiviško", paprasto ir linksmo. Gaila, kad daugeliu įdomiausių funkcijų naudotis galima ne visuose Lietuvos tinkluose.

Telefone įdiegti 4 nauji žaidimai, kurie nėra tokie nuobodūs kaip ankstesnieji. Taip pat daug ir skambučio melodijų - 35 įrašytos, yra vietos dar 7, kurias galima susikurti arba atsisiųsti (prieš pirkdami telefoną, būtinai pasitikrinkite, ar ši funkcija veikia jūsų operatoriaus tinkle).

Akumuliatoriaus talpa nėra stebinanti. Vibruojanti 900 mAh talpos baterija, pasak gamintojų, budėjimo režimu veikia iki 260 valandų. Mums ji veikė apie 80 valandų (iš jų - 90 minučių pokalbio).

Ryšio kokybė nuteikia neblogai. Telefonas dvidažnis, o tai, jog antena paslėpta korpuso viduje, atrodo, neturi didelės įtakos mieste. Patogi telefono klaviatūra - mygtukai spaudžiasi lengvai, nors prie jų išdėstymo reikia priprasti.

"Nokia 3310" Lietuvoje kainuoja apie 700 litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0