aA
Vienas iš kompanijos “Netscape” įkūrėjų Jimas Clarkas, kurį laiką vadovavęs “Microsoft” rinkodaros padaliniui, pasirodė turįs egzotišką požiūrį. Jis siūlo suskaldyti korporaciją “Microsoft”, tačiau “Internet Explorer” naršyklę palikti kartu su “Windows”.
Gana keista girdėti tokį teiginį iš žmogaus, kuris matė, kaip jo bendrovė praranda didžiulį pelną būtent dėl jau minėtų “Windows” ir “IE” integravimo. Viena iš J.Clarko nuomonės priežasčių – glaudus ryšys tarp “IE” ir “Microsoft” operacijų sistemos.

J.Clarkas susirūpinęs tuo, jog JAV teismo siūlytas padalijimas neišgelbės nuo galimo “Microsoft” įsiviešpatavimo interneto technologijose. Bendrovei tokiu būdu bus suteikiama galimybė po vienu stogu tobulinti ir pačią populiariausią naršyklę, ir programinę įrangą, skirtą puslapių kūrimui. Tokia perspektyva yra ne mažiau viliojanti, nei dabartinė “Microsoft” situacija.

Padalijimas gali pagerinti paslaugas internetu teikiančių bendrovių padėtį, tačiau į teiginį, jog po “Microsoft” padalijimo “Netscape” konkuruoti su “Internet Explorer” bus lengviau, J.Clarkas žiūrėjo ironiškai. Pasak jo, “Internet Explorer” esant kartu su “Windows”, taikomųjų interneto programų kūrėjai turėtų vieningą terpę, kurioje galėtų tinkamai pritaikyti savo produktus.

“Microsoft” taikomųjų programinių padaliniui toks sprendimas suteiks didžiulę galią”, – teigė J.Clarkas. Buvęs “Netscape” vadovas ruošiasi sakyti kalbą apie tai JAV senatui. Dabartinis teismo sprendimas – greičiausiai tik įžanga į būsimus konfliktus dėl monopolijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lemtinga Lietuvos bokštų kaktomuša: ar ji taps paskutine Valančiūno giesme „Pelikanuose“?

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vyksiančiose lemiamose NBA...

Rusijos opozicionieriaus užpuolimu Vilniuje įtariami vyrai – Lenkijos piliečiai Bilotaitė sukritikavo prezidentą (13)

Teisėsauga paskelbė, kad Varšuvoje sulaikyti rusų opozicionieriaus Leonido Volkovo sumušimu...

Transliacija / LOGIN 2024: sėkminga prekės ženklo rinkodara – kodėl vieni prekės ženklai mylimi labiau už kitus?

Jau gegužės 30-31 dienomis vyks didžiausia inovacijų ir progreso konferencija Baltijos šalyse...

Maitinimo sektoriaus atstovai proteste prašo pagalbos: net mokyklos valgykloje kainos nenormalios (16)

Penktadienį prie Vyriausybės prasidėjo protestas. Maitinimo sektoriaus atstovai Vyriausybės prašo...