aA
Bendrovė “Creative Technology” vakar pristatė labai laukiamą “Nomad Jukebox” MP3 grotuvą, kuriame galima nešiotis 6 gigabaitus įvairaus formato muzikos bylų.
Šis grotuvas toli pralenkia kitus panašius buitinius įtaisus - jame galima sutalpinti muziką iš beveik 150 muzikinių kompaktinių diskų, kai tuo tarpu iki šiol buvusiuose grotuvuose tilpdavo vos vienas CD.

MP3 (MPEG-1, Audio Layer-3) metodu suglaudintos muzikinės bylos užima apie 12 kartų mažiau vietos diske, o kokybė beveik neprarandama.

Panašiai į kitus atrodantis grotuvas sveria 435 gramus. Jame yra didelis LCD displėjus, programinę įrangą galima atnaujinti, o elektros energiją tiekia 4 AA tipo elementai.

Vartotojai pasinaudodami “Creative PlayCenter 2” programine įranga galės muziką iš kompaktinių diskų paversti MP3 bylomis ir perkelti į grotuvą. Programinė įranga “SoundJam MP” pateikiama ir “Macintosh” kompiuterių vartotojams.

“Nomad Jukebox” panaudota “Creative” sukurta EAX technologija. “Nomad Jukebox” gali groti ne tik MP3, bet ir WAV bylas. Programinę grotuvo įrangą galima atnaujinti iš interneto, todėl vėliau planuojama įdiegti ir daugiau tipų bylų palaikymą.

“Tikimės, kad “Nomad Jukebox” sulauks tokio pat populiarumo, kokiu kadaise džiaugėsi ir “Sound Blaster” garso plokštė”, - sakė “Creative” valdybos pirmininkas Simas Wong Hoo.

Dviejų spalvų (sidabrinės arba mėlynai-sidabrinės) grotuvas kainuoja nuo 399 (perkant internete) iki 499 JAV dolerių (nuo 1600 iki 2000 litų). Juos bus galima įsigyti nuo rugpjūčio vidurio. Kainos gali ir sumažėti

S.Wong Hoo prognozuoja, jog per metus šių grotuvų bus parduota už 100 mln. JAV dolerių (400 mln. litų).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu rusai smogė Charkivui: mieste nugriaudėjo sprogimas (8)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (42)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (12)

Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (1)

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

Butas ar namas? Neapsisprendžiantiems, kur gyventi geriau, išvardijo kiekvieno privalumus ir trūkumus

Kur geriau gyventi – bute ar name? Tai vienas tų amžinųjų klausimų, kurie gali įžiebti...

Pirmuoju pasaulyje kurčiu reperiu vadinamas Signmarkas: kurtieji turėtų būti laikomi kalbine mažuma, o ne žmonėmis su negalia

„Visuomenė kurčiuosius turėtų traktuoti ne kaip žmones, turinčius negalią, o kaip kalbinę...