aA
Spartinančioji naršyklės atmintis gali gerokai pagreitinti keliones tarp interneto puslapių. Su ja naršyklės automatiškai išsaugo visų aplankytų tinklalapių turinius diske ir antrą kartą apsilankant toje pačioje svetainėje ji užkraunama gerokai greičiau.
Nors visose populiariausiose naršyklėse numatyta spartinančiosios atminties funkcija, visgi jos valdymas yra labai ribotas, dažniausiai leidžiama pakeisti tik diske išskiriamos atminties kiekį.

Bet, deja, naršyklės tokią spartinančiąją atmintį išnaudoja labai neoptimaliai. Pasikeitus vos vienam tinklalapio elementui anksčiau iš tinklalapio išsaugota informacija pilnai perkraunama iš interneto, o daug greitesnė alternatyva panaudoti dalį diske jau esančios informacijos ignoruojama.

Šį naršyklių trūkumą stengsis ištaisyti nemokama programa “NetSonic”. Ji nepriklausomai nuo naršyklės sukuria savo spartinančiąją atmintį. Ji tinkama visoms naršymo priemonėms, todėl vartojantiems ir “Netscape”, ir “Internet Explorer” nereikės sukurti dviejų atskirų atmintinių.

“NetSonic” pakartotinai lankantis tinklalapiuose iš interneto siųs tik pasikeitusias jo detales. Be to, ši programa įsimins ir DNS informaciją. Kiekvieną kartą įvedus tinklalapio pavadinimą visų pirma susisiekiama su tarnybine stotimi, kuri konvertuoja šį pavadinimą į unikalų skaitmeninį kompiuterio adresą, vadinamą IP.

Tinklalapio pavadinimo ir kompiuterio adreso ryšys taip pat saugomi “NetSonic” atmintinėje, todėl šis žingsnis gali būti praleidžiamas. Visi šie spartinimo procesai vyksta nepastebimai, vartotojas jaučia tik naršymo paspartėjimą.

Kol kas “NetSonic” veikia tik “Windows 95/98” aplinkoje, bet greitu metu žadama išleisti ir “Windows 2000” ir “Windows ME” pritaikytas programos versijas. Programą nemokamai galima atisiųsti iš “NetSonic” tinklalapio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Parduodamos legendinės „Šilo kopos“ patalpos: šeimininkai sako grąžinę Merkinei karūną, o dabar – nauji planai (2)

Prieš septynerius metus Merkinėje duris atvėrė bistro „Šilo kopa“. Vadovaujamas mamos ir...

Tautietį gyręs santūriai, Messina atskleidė sekęs Sumnerį dar NBA (2)

Ettore Messina nespjauna į tikimybių teoriją, bet suskaičiuoti kiekvienos dėl paskutinės...

Lietuvoje – nė vienos žmonėms su negalia prieinamos įstaigos: apie šias idėjas kalbama jau 30 metų, tačiau architektai numoja ranka

Ilgus metus Lietuvoje buvo kalbama apie aplinkos pritaikymą žmonėms su negalia. Pavyzdžiui, jei...

Avarija magistralėje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda: automobilis taranavo kelininkų mašiną susidarė spūstis

Penktadienį Kaišiadorių rajone į magistralėje dirbančių kelininkų mašiną rėžėsi...

Į Lietuvą iš Nyderlandų atkeliaus oro gynybos sistemos „Patriot“ (5)

Nyderlandai šią vasarą į Lietuvą siųs „ Patriot “ oro gynybos sistemas. Tai savo „X“...

Meteorologai skelbia, kokių orų Europai tikėtis balandį

Balandžio mėnesį nemažoje Europos dalyje vyraus aukštesnė nei įprasta temperatūra ir tęsis...

Neatmeta, kad „valstiečiai“ gali persigalvoti dėl savo kandidato prezidento rinkimuose

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis mano, kad „valstiečiai“...

Karas Ukrainoje. Per Rusijos ataką prieš Ukrainą Lenkija pakėlė į dangų savo karinius lėktuvus rusai atakavo svarbius infrastruktūros objektus Dnipropetrovsko srityje

Rusijos okupacinės pajėgos užpuolė Dnipropetrovsko sritį . Tai paskelbė Dnipropetrovsko OVA...