aA
Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) yra ta politinė jėga, kurios apsisprendimas sudaryti koaliciją Seime nulems galimybę formuoti Vyriausybę.
Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje sakė NS pirmininkas Artūras Paulauskas, socialliberalai šiuo metu yra "jungiamoji grandis", nes nė viena partija negalės turėti daugumos Seime, nedalyvaujant NS.

Pasak A. Paulausko, dėl koalicijos kol kas kalbama tik su Lietuvos liberalų sąjunga (LLS).

Pirmadienį numatytas NS ir LLS vadovų susitikimas. Liberalai kaip galimus koalicijos partnerius taip pat įvardijo socialliberalus.

A. Paulauskas sakė, jog NS nėra linkusi sudaryti koalicijos su rinkimų lyderiais Algirdo Brazausko socialdemokratine koalicija. Jis pripažino, kad tai būtų naudingiau, tačiau tai būtų "akimirkos nauda, kuri neduoda pastovesnių rezultatų".

"Mes kalbėjome apie Naujos politikos bloką, yra padorumas, pastovumas, todėl negalima siekti naudos peržengiant padorumo ribas", teigė NS pirmininkas.

Pasak A. Paulausko, svarbu tartis ir su vienmandatėse apygardose išrinktais keliais centristais,Valstiečių partijos atstovaiss, moderniaisiais krikščionimis demokratais.

"Mūsų uždavinys - sujungti kuo stipresnę koaliciją, apjungiant ir vienmandatėse laimėjusius Seimo narius", sakė socialliberalų lyderis.

Kol nepasiektas susitarimas dėl koalicijos, A. Paulauskas atsisakė komentuoti Vyriausybės formavimo reikalus. Pasak jo, Lietuvos centro sąjungos pralaimėjimas rinkimuose sujaukė planus, nes buvo ketinama koaliciją sudaryti tarp trijų Naująją politiką išpažįstančių jėgų.

A. Paulauskas konkrečiai neatsakė, kas koalicijos su liberalais atveju vadovaus Vyriausybei, o kas bus Seimo pirmininkas. Pasak jo, tai kol kas yra derybų reikalas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0