aA
“Sun Microsystems” išleido naują interneto programavimo kalbos versiją - “Java Embedded Server 2.0”. Ši programavimo kalba skirta centrinėms tarnybinėms stotims, per kurias prie interneto jungiasi namų kompiuteriai.
Ši nauja “Java” programavimo kalbos versija pritaikyta dirbti “gateway” tarnybinėse stotyse, kurios gali atlikti tokias funkcijas, kaip valdyti namų apšvietimą, groti muziką iš interneto ar palaikyti tinklalapius.

Didžiausias “Java Embedded Server” 2.0 versijos pranašumas yra visiškas suderinamumas su “Open Services Gateway Initiative” (OSGI) standartais. OSGI palengvina programinės įrangos kūrėjų, elektroninių įrenginių gamintojų ir interneto paslaugų tiekėjų naudojimąsi “gateway” tarnybinėmis stotimis. Į OSGI grupę įeina: “Sun Microsystems”, “Cisco Systems”, “Whirlpool”, IBM, “Verizon Communications”, “Nokia”, “Motorola”, “Oracle”, “Ericsson” ir “Echelon” bendrovės.

“Java” yra pritaikyta bet kokiam kompiuteriui, nepriklausomai nuo tokių įrangos faktorių, kaip procesoriaus tipas.

“Java Embedded Server 2.0” programuotojams bus galima nemokamai atsisiųsti iš interneto, kartu su programų paketu. Bet komerciniai vartotojai turės mokėti už programos licencijavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu rusai smogė Charkivui: mieste nugriaudėjo sprogimas (8)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (41)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (11)

Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

Pirmuoju pasaulyje kurčiu reperiu vadinamas Signmarkas: kurtieji turėtų būti laikomi kalbine mažuma, o ne žmonėmis su negalia

„Visuomenė kurčiuosius turėtų traktuoti ne kaip žmones, turinčius negalią, o kaip kalbinę...

Vžesniauskaitės mylimasis milijardierius Caudwellas pasidalijo dar nematyta nuotrauka: taip, kadaise turėjau plaukus! (1)

Olimpietė Modesta Vžesniauskaitė su mylimuoju, milijardieriumi Johnu Caudwellu nuolat dalijasi...