aA
Dauguma žmonių savo namus traktuoja kaip ramią ir saugią salą - ilgai laukto poilsio vietą, apsaugotą nuo kasdienybės.Todėl ramios ir pastelinės spalvos niekada neišeina iš mados ir yra labai populiarios. Tačiau yra ir kitoks tipas žmonių - jie ieško namuose vaistų nuo nuobodulio. Vienuose tokiuose namuose ir kviečiame apsilankyti...
Bilijardinė
Bilijardinė
Šiuose namuose, esančiuose užmiestyje, viskas ištisai primena verdantį gyvenimą, ryškias miesto šviesas ir jo kontrastus. Namas pritaikytas aktyviam poilsiui bei šurmulingoms bičiulių draugijoms. Keturiuose aukštuose (nuo rūsio iki palėpės) pakankamai vietos įvairioms miesto interpretacijoms.

Dizaineris be jokių įžangų apsilankančiajam atverią pačią interjero kulminaciją. Tai visas pirmasis aukštas, skirtas svečiams. jo dekoratyvus sprendimas išsiskiria savo ryškumu ir spalvingumu. Centrinėje svečių kambario aikštelėje grindys išklotos ilgo plauko žaliu kilimu. Koridoriaus grindys - įvairiaspalvių netaisyklingos formos plytelių imitacija.

Pertvara

Prie pat slenksčio mus pasitinka mylimiausių namo šeimininko spalvų derinys - mėlynos ir geltonos, papildytos smėlinės ir žalios grindų plytelių mozaikos, kuri tarsi atsispindi stikliniuose įvairiaspalviuose pertvaros blokeliuose.

Prieškambaryje ir svečių kambaryje - vėlgi ta pati spalvų gama. Šiame spalvų žaisme dalyvauja ir daugiaspalvis židinys, baldai, skirtinga grindų danga. Nelieka nuošalyje ir lubos - tos pačios svetainės ribose galima atsidurti ir dirbtinės dienos teritorijoje (tai sukurti padeda ištisą parą besikūrenantis židinys bei saulės formos šviestuvas), ir gilioje naktyje, kur tamsiai mėlynose lubose kaip žvaigždės dega smulkios apvalios lemputės.

Svetainės sienų faktūra labai neįprasta - savotiškas kilimėlis. Glaistiklio

Holas

pagalba ant jų uždėtas ilgas medvilninis pluoštas, nudažytas nudažytas mėlynais, alyviniais, geltonais ir baltais tonais. Pūkuotas sienų paviršius, padengtas tarsi avies vilnos sruogelėmis, įsilieja į bendrą linksmą interjero ritmą. Žaismingos, keičiančios viena kitą spalvos primena šviesos muziką, paverstą į apdorotos medžiagos kalbą.

Praktiškai visos angos pirmajame aukšte yra netaisyklingos formos. Susidaro įspūdis, kad griežtos taisyklingos durys yra per ankštos tiek šių namų šeimininkų verdančiai energijai, tiek jų svečiams. Šis energijos nuotėkis tarsi sulaužo visus siaurus tradicinius rėmus ir suteikia jiems neįtikėčiausias asimetrines formas.

Šeimininkai nepanoro namų apkrauti atliekamais baldais , todėl erdviniai žaidimai ir ryškių spalvų kontrastai buvo panaudoti kaip kompozicijos formavimo priemonių alternatyva.

Palėpė

Darbo kambarys - ryškus kontrastas. Jame dominuoja raudona spalva. Tariamoje spalvų mitologijoje ji siejasi su vyrišku pradu ir simbolizuoja aktyvumą bei kovą. Šią spalvą randame ir biliardinėje.

Antrajame aukšte - šeimininkų miegamasis. Jame vėl sugrįžta mėlyna ir geltona spalvos. Sienas puošia erotiniai motyvai - mėlynos besipinančios figūros...

Iš miegamojo laiptais patenkame į palėpę. Kad laiptai nepasirodytų nuobodūs, kas antras laiptelis padarytas skirtingo medžio, kuris turi kitą atspalvį. Palėpėje laukia ilgai laukta ramybė - čia viskas įrengta liaudišku stiliumi.

Čia, tyloje, atsiranda pagaliau galimybė pagalvoti apie viską, ką matėme ten,

Bilijardinė

žemiau...Apie tai, kad gyvenimas puikus ir margaspalvis, ir kad neverta slėptis nuo jo savo kiaukute. Ir apie tai, kaip puiku gyventi tokiame name, kur karaliauja didelio, pasakiško miesto atmosfera, kur diena ir naktis susilieja į vientisą spalvingą karnavalą, kur gatvės paskęsta žiburių jūroje, kur nėra vietos nuoboduliui...

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0