aA
Muzikos įrašų industrijos atstovai ieško būdų panaudoti "Napster" ir kitas pažangias technologijas, platinant savo įrašus. Tačiau jų platinimas turėtų būti labiau teisėtas ir saugesnis nei dabartinė "Napster" veikla.
"Napster" dabar įsivėlusi į teisminius procesus su RIAA dėl muzikinių kūrinių piratavimo. "Napster" teigia, jog RIAA siekia "užgniaužti" jų naudojamą technologiją siekdama dominuoti įrašų rinkoje. Praėjusiais metais iškelta byla susilaukė didelio atgarsio visuomenėje.

RIAA tikina, jog jų tikslas nėra pažangių technologijų (tokių kaip "Napster") sunaikinimas, o jų kūrybingas pritaikymas plečiant bylų platinimo galimybes ir kelio užkirtimas muzikinių kūrinių piratavimui. "Napster" problema yra ne sukurta technologija, o tai, kad ta technologija tapo nemokamos muzikos "judėjimo" simboliu.

"Napster" teigimu, jie nepažeidžia jokių autorinių teisių, nes vartotojų muzikinių bylų dalinimasis tarpusavyje ne komerciniais tikslais yra nedraudžiamas įstatymo.

"Napster" nėra vienintelė tokio pobūdžio technologija. Grupė programuotojų sukūrė "Gnutella". "Gnutella" vartotojams, skirtingai nei "Napster", nereikalingas pagrindinis kompiuteris (tarnybinė stotis), per kurį vyksta bylų mainai.

Įrašų kompanijos bendradarbiauja tarpusavyje bei su išoriniais partneriais ieškodami elektroninių muzikos platinimo sistemų, įskaitant "Napster" bei "Gnutella" technologijas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0