aA
"Motorola" daug dėmesio skiria mobiliųjų telefonų žaidimams. Pirmadienį kompanija pristatė savo naują, kartu su "Sega Enterprises" pagamintą mobilų telefoną, kuriame yra Java programavimo kalba sukurtų žaidimų.
"Sega Enterprises" spaudos atstovas Tokijuje Miako Shimizu teigė, kad jo kompanija bendradarbiavo su "Motorola" kuriant taikomosios programos sąsają, kuri leistų programuotojams kurti žaidimus mobiliesiems telefonams. "Motorola" savo gaminį oficialiai pristatė "JavaOnline" parodoje San Franciske.

Taikomosios programos sąsaja naudoja “Java 2 Micro Edition”, sukurtą "Motorolos" ir "Sun Microsystems", pagrindą. “Java 2 Micro Edition” sukurtas tam, kad praplėstų taikomųjų programų diegimo į bevieles technologijas galimybes ir nereikėtų jų perrašyti kiekvienam bevieliam prietaisui atskirai.

Kaip pirmadienį pažymėjo abi kompanijos, "Motorola" ir "Sega" tikisi, kad bendradarbiavimo rezultatas bus platus pramogoms skirtos programinės įrangos asortimentas, pvz., “Java” galimybes turintys telefonai, pranešimų gavikliai, kišeniniai kompiuteriai.

"Sega" atstovas spaudai taip pat teigė, kad prekyba naujaisiais “Java” palaikančiais tlefonais prasidės 2001 m. pavasarį JAV. Naujieji žaidimai bus gerokai tobulesni už tradicinius mobiliųjų telefonų žaidimus ar judančius paveikslėlius, teigia kompanija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0