aA
70-aisiais metais Europoje pakilo susižavėjimo banga etniniu stiliumi, kuris nukonkuravo anksčiau vyravusį kantri stilių. Ir po šiolei egzotikos mada ne tik nepraėjo, bet ir toliau vystosi, talpindama savyje ir kantri, ir ekologinį stilių.
Afrikietškas interjeras - 3 variantas
Afrikietškas interjeras - 3 variantas
1 variantas

Tamsiai rožinė sienų ir grindų spalva apjungia erdvę ir tampa fonu, kuriame išdėliojami daiktai.

Ši gili ir minkšta spalva tarsi užburia ir užpildo kambarį paslaptingu mirgėjimu. Sienos reljefiškai tinkuotos, grindys - vieningo tono.

Negilios stačiakampės nišos - vienas iš charakteringiausių afrikietiško stiliaus elementų. Čia galima gražiai įkomponuoti knygas, vazeles, statulėles arba indus.

Baldai - mediniai, labai paprasto išdirbimo, tačiau be galo įdomios formos. Suoliukas su išlenkta sėdyne gali pavirsti staliuku dekoratyviems daiktams. Afrikietiško kolorito interjerui suteikia audiniai ir dekoratyviniai gaminiai. Audiniai tokiame interjere turėtų būti ne įvairiaspalviai, rekomenduotina tamsiai violetiniai, derinami su tamsiai ir šviesiai smėliniais. Tekstūra - medvilnė ir vilna.

Medinės skulptūros, kaukės iš raudono ir juodo medžio, indai iš džiovintų išskobtų moliūgų, nudažyti pagrinde tamsiai rožine spalva ir padengti bespalviu laku.

2 variantas

Afrikietškas interjeras - 2 variantas

Glotnios sienos - šviesi ochra, o grindys išpieštos tikru afrikietišku ornamentu. Šis Afrikietiško stiliaus variantas atrodo atviras ir malonus.

Pagrindas - tamsi ochra. Juodi brūkšniai padalina grindis į juostas, akcentui naudojami baltos spalvos potėpiai.

Baldai iš pirmo žvilgsnio grubūs, bet patogūs. Reikia gerokai padirbėti, kad išeitų toks įmantrios formos krėslas. Didelis apvalus stalas primena didelį dubenį, stovintį ant storos kojos.

Augalai tokiame interjere paprasčiausiai būtini. Jie įneša šiek tiek spalvinio kontrasto, atgaivina interjerą. Labiausiai tiks egzotiniai augalai su plačiais ir vėduokliškais lapais. Žinoma, tobuliausiai tokioje aplinkoje dera palmė.

Naminio audimo kilimėlį ant grindų galima pakeisti dažyta gelumbe.

Afrikietiškame interjere labiausiai derėtų keramikiniai, mediniai arba pinti indai.

3 variantas

Šis interjero variantas išsiskiria ryškių spalvų sodrumu.

Afrikietškas interjeras - 3 variantas

Pagrindinė spalva - šviesi deginto molio. Kilimėliai ant sienos ir ant grindų bei pagalvėlės pagyvina interjerą. Mėlyna, žalia, geltona. raudona, balta, ruda - tai žemės, aušros, augalų spalvos.

Baldai - skulptūros yra tipiški afrikietiškame interjere. : stalas - dramblys, kėdutės - vėžliukai, krėslas - driežas.

Pagrindinės dekoravimo medžiagos - medis, keramika, išskobti džiovinti moliūgai. Atrodo, čia susirinko visos spalvos, formos ir medžiagos, kokios tik egzistuoja gamtoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0