aA
Neseniai paskelbusi apie planus dar labiau susieti savo programinę įrangą su internetu kompanija "Microsoft" pristatė pirmuosius savo "dot-net plano" (".NET plan") įrankius.
"Dot-net planas" yra paremtas "Extensible Markup Language (XML) duomenų dalinimosi standartu. Pagal šį planą, "Microsoft" kuriamos programos turėtų veikti per atstumą ne tik staliniame kompiuteryje, bet ir mobiliuose telefonuose, skaitmeniniuose asistentuose (PDA). Taip pat stengiamasi sukurti tinklo paslaugas, lengvai sukuriamas ir prieinamas visiems ir visur.

"Visual Studio.NET" rinkinyje yra "Visual Basic", "Visual C++", "Visual FoxPro" bei neseniai pristatytos "C#" įrankiai, tačiau nėra į standartinį "Visual Studio" rinkinį įėjusio "Visual J++".

Į ".NET Framework" rinkinį įeina įrankis, skirtas programų kūrėjams rašyti programas "Windows" operacinei sistemai, naudojant 17 programavimo kalbų, įskaitant ir plačiai naudojamas internete.

".NET Enterprise Servers" yra XML standartus palaikanti tarnybinių stočių programinė įranga. Kompanija paskelbė apie naujos kalbos XLANG kūrimą, kuri padės integruotis įvairioms interneto programoms per "BizTalk" technologiją.

Iš pradžių planuojama sukurti "Orchestration to BizTalk" technologiją, skirtą lengvai nustatyti verslo procesų eigą ir diktuoti bendraujant elektroninės komercijos tinklapius aptarnaujančioms tarnybinėms stotims su skirtingomis OS transakcijų metu.

"Microsoft" pristatė ir ".Net Compact Framework", kurio pagalba įvarūs prietaisai galės naudotis XML kalba sukurtomis paslaugomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mokymų metu VRK per klaidą nutekino tūkstančių rinkėjų duomenis

Rinkimų repeticijos metu Vyriausioji rinkimų komisija ( VRK ) galimai nutekino tūkstančių...

Dvigubų dublių mašina NBA, bet ne FIBA orbitoje: ar tikrai rinktinės žaidimas turėtų suktis aplink Sabonį?

Fenomenaliai šį sezoną NBA arenose žaidęs ir kelis šio amžiaus rekordus į šipulius...

Su emocinėmis problemomis susiduria vis jaunesni: vienišumo jausmą patiria dar mokykloje

Pastaraisiais metais pastebima nemaloni tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis...

Žemaitaitis planuoja trauktis iš Seimo KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką, papildyta (60)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...

Kovos su ruse atsisakiusi Lietuvos boksininkė nepanoro ir dalintis pakyla: pasakiau „ne“ ir šventa (9)

Ana Starovoitova ketvirtadienį iš Belgrado (Serbija) parsivežtą Europos čempionato bronzos...