aA
Šiandien kompanija “Microsoft” pristatys planus, kaip vartotojai galėtų išsinuomoti reikalingą programinę įrangą. Tai planuojama padaryti per artimiausius dvejus metus.
Programinę įrangą “Microsoft” ketina nuomoti per programinės įrangos paslaugų teikėjų (ASP - application service provider) svetaines, tačiau iki šiol nežinomos jokios sutarčių sąlygos.

Pagal sutartis bendrovės galės nepirkti programų, o išsinuomoti užmokėdamos tam tikrą mėnesinį mokestį, priklausantį nuo vieno vartotojo naudojamų programų kiekio.

Ar naujoji strategija padės verslininkams sutaupyti, dar nėra visiškai aišku. Kai kurie analitikai teigia, jog pirkti programinę įrangą labiau apsimoka pirkti nei nuomoti dvejus metus. Tačiau nemažai programų per dvejus metus pasensta ir yra atnaujinamos.

“Kol kas kainos neatrodo labai patraukliai - “Microsoft” paprasčiausiai paėmė programų kainas ir padalino iš 24 mėnesių”, - teigė “Gartner Group” analitikas Neilas MacDonaldas.

“Kaina yra labai svarbus faktorius, tačiau ne vienintelis. Kai kuriems klientams galimybė bet kurioje pasaulio vietoje bet kuriame kompiuteryje pasinaudoti iš ASP gaunamomis programomis yra labai patraukli”, - teigė “Hurwitz Group” analitikas Billas Martorellis.

“Microsoft” ketina nereikalauti iš ASP pinigų, kol jų nesumoka pastarųjų klientai. Tai yra žymus posūkis, kadangi dabar perpardavėjai prieš parduodami programas jau sumoka “Microsoft”.

Nors ASP rinka dar yra besikurianti, tačiau tyrimų kompanijos IDC duomenimis, 2003-aisiais jos apyvarta sieks 2 mlrd. JAV dolerių (apie 8 mlrd. litų).

“Microsoft” agresyviai veržiasi į šią jauną rinką - per pastaruosius metus sudaryta nemažai ketinimų sutarčių su ASP teikėjais, kurie leis vartotojams naudotis “Windows 2000”, “Office 2000” bei kitomis populiariomis programomis.

Planuojama, jog per mėnesį “Windows 2000 Professional” vienam vartotojui kainuotų 3,25 dolerio (apie 13 litų). “Windows 2000 Server” kaina siektų 35 dolerius (140 litų).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0